Harmony_840x500

HARMONY тест - акценти

 -Тестът идентифицира повече от 99,9% от аномалиите с тризомия 21 (синдром на Даун).

- Предлагането на теста HARMONY в България е част от концепцията на Медицински комплекс „Д-р Щерев” за развитието на модерен център по фетална и пренатална медицина.

- Благодарение на неинвазивните пренатални тестове пациентите в болницата ни се възползват от достиженията на световната медицина в областта на грижата за бременната жена и носеното от нея дете.

HARMONY - неинвазивен пренатален тест

Какво e HARMONY пренатален тест?


HARMONY е пренатален тест за хромозомни аномалии, при който без никакъв риск от загуба на бременността се взима стандартна проба от майчината кръв, от която се изолира ДНК на бебето. Технологията, базирана на ДНК анализ, използвана при HARMONY тест, установява с точност до 99% наличието на определени генетични аномалии на плода. Тестът идентифицира повече от 99,9% от плодове с тризомия 21 (синдром на Даун), повече от 96,4% от плодовете с тризомия 18 (синдром на Едуардс) и повече от 99,9% от плодовете с тризомия 13 (синдром на Патау). Фалшиво положителните резултати при HARMONY тест са сведени до минимум – по-малко от 0,1%.

За кого е препоръчителен пренаталният тест HARMONY?


HARMONY тест е подходящ за всяка бременна жена, но е особено препоръчителен при жени над 35-годишна възраст; с ултразвукова находка на хромозомна аномалия, установена при първи триместър скрининг тест. Използва се при пациенти с анамнеза за тризомия при предходно раждане, както и при бременности  с предходни спонтанни аборти.

Кога и как се извършва пренаталният тест HARMONY?

Тестът може да се извърши след 10-а гестационна седмица на бременността. Кръвната проба за извършване на HARMONY тест се взема в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, след което се изпраща за анализ в лаборатория Ariosa Diagnostics. Резултатите се получават в рамките на 10 работни дни, като се консултират от специалист по фетална медицина и при нужда от генетик. Ariosa Diagnostics е лаборатория специализирана в областта на молекулярната диагностика, базирана в Сан Хосе, Калифорния, САЩ. Ръководена от добре обучен и опитен екип, Ariosa Diagnostics използва своя собствена технология за анализ на ДНК на плода в кръвта на майката. Лабораторията е основана през 2008 г. и е лидер в САЩ и в световен мащаб при предлагането на неинвазивни тестове на фетална ДНК.




HARMONY тест - свържете се с нас

HARMONY пренатален тест се извършва след предварително записване на час от понеделник до четвъртък между 09:30 – 13:30 часа.

Запишете си час за пренаталния тест HARMONY, като се обадите на контактния ни център: 02 920 09 01.

За допълнителна информация и получаване на резултати се свържете с  генетичната ни лаборатория: 0897 094 423.

Видео: Нашите фетални специалисти

Те са лекарите, които се грижат за здравето на най-малките ни пациенти още в корема на мама. Те са тези, които ви показват усмивката, ръчичките и краченцата на вашето бебе още преди да се е родило. Представяме ви нашите фетални специалисти и част от Отделението по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Отделете десетина минути, за да се запознаете кога се извършват и каква информация предоставят за състоянието на бременната жена и нейното дете трите изключително важни високоспециализирани прегледа при специалист по фетална медицина – първи триместър скрининг тест, фетална морфология и късна фетална морфология с доплерово изследване.

HARMONY тест - обобщение

HARMONY е пренатален тест за хромозомни аномалии, при който без никакъв риск от загуба на бременността се взима стандартна проба от майчината кръв, от която се изолира ДНК на бебето. Технологията, базирана на ДНК анализ, използвана при HARMONY тест, установява с точност до 99% наличието на определени генетични аномалии на плода. Тестът се извършва след 10-а гестационна седмица на бременността, като резултатите след взимането на кръвната проба излизат до 10 работни дни. 

Неинвазивни пренатални тестове
Неинвазивни пренатални тестове
назад