Veracity_840x500

VERACITY тест - акценти

- Тестът идентифицира повече от 99,9% от аномалиите с тризомия 21 (синдром на Даун).

- Предлагането на теста VERACITY в България е част от концепцията на Медицински комплекс „Д-р Щерев” за развитието на модерен център по фетална и пренатална медицина.

- Благодарение на неинвазивните пренатални тестове пациентите в болницата ни се възползват от достиженията на световната медицина в областта на грижата за бременната жена и носеното от нея дете.

VERACITY - неинвазивен пренатален тест

Какво e VERACITY пренатален тест?


VERACITY е пренатален тест за хромозомни аномалии, при който без никакъв риск от загуба на бременността се взима стандартна проба от майчината кръв, от която се изолира ДНК на бебето. Технологията, базирана на ДНК анализ, използвана при VERACITY тест, установява с точност до 99% най-честите фетални анеуплоидии  - генетични състояния, които се изявяват, когато има абнормален брой от някои хромозоми. Сред тях са синдром на Даун (тризомия 21), синдром на Едуардс (тризомия 18), синдром на Патау (тризомия 13) и др. По желание може да се направи и определяне на пола.

За кого е препоръчителен пренаталният тест VERACITY?


VERACITY тест е подходящ за всяка бременна жена, но е особено препоръчителен при жени над 35-годишна възраст; с ултразвукова находка на хромозомна аномалия, установена при първи триместър скрининг тест. Използва се при пациенти с анамнеза за тризомия при предходно раждане, както и при бременности  с предходни спонтанни аборти.

Кога и как се извършва пренаталният тест VERACITY?

Тестът може да се извърши след 10-а гестационна седмица на бременността. Кръвната проба за извършване на VERACITY тест се взема в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, след което се изпраща за анализ в специализирана лаборатория на NIPD. Резултатите се получават в рамките на 7 работни дни, като се консултират от специалист по фетална медицина и при нужда от генетик.
VERACITY тест - свържете се с нас

VERACITY пренатален тест се извършва след предварително записване на час от понеделник до четвъртък между 10:00 – 12:00 часа.

Запишете си час за пренаталния тест VERACITY, като се обадите на контактния ни център: 02 920 09 01.

За допълнителна информация и получаване на резултати се свържете с  генетичната ни лаборатория: 0897 094 423.

Видео: Нашите фетални специалисти

Те са лекарите, които се грижат за здравето на най-малките ни пациенти още в корема на мама. Те са тези, които ви показват усмивката, ръчичките и краченцата на вашето бебе още преди да се е родило. Представяме ви нашите фетални специалисти и част от Отделението по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Отделете десетина минути, за да се запознаете кога се извършват и каква информация предоставят за състоянието на бременната жена и нейното дете трите изключително важни високоспециализирани прегледа при специалист по фетална медицина – първи триместър скрининг тест, фетална морфология и късна фетална морфология с доплерово изследване.

VERACITY тест - обобщение

VERACITY е пренатален тест за хромозомни аномалии, при който без никакъв риск от загуба на бременността се взима стандартна проба от майчината кръв, от която се изолира ДНК на бебето. Технологията, базирана на ДНК анализ, използвана при VERACITY тест, установява с точност до 99% наличието на определени генетични аномалии на плода. Тестът се извършва след 10-а гестационна седмица на бременността, като резултатите след взимането на кръвната проба излизат до 7 работни дни. 

Неинвазивни пренатални тестове
Неинвазивни пренатални тестове
назад