Kasna fetalna840x500

Късна фетална морфология - акценти

- Късната фетална морфология установява как се чувства бебето в майчината утроба.

- Специалистът по фетална медицина прави скрининг за евентуални усложнения, които биха наложили повишено внимание от проследяващия акушер-гинеколог и екипа по време на раждането.

- При необходимост специалистите по фетална медицина могат да ви насочат към допълнително специализирано изследване – фетална ехокардиография.

Късна фетална морфология

 

Защо се прави фетална морфология в периода 30-32 г.с.?

Времето между 30 и 32 г.с. е посветено на т.нар. късна фетална морфология с доплерово изследване. Чрез този трети преглед при специалиста по фетална медицина се оценява доброто общо състояние на плода в края на бременността. Доплеровата ултразвукова диагностика дава информация за кръвотока в различни съдове на развиващото се бебе, в пъпната връв и маточните артерии. По време на този преглед отново се прави оценка на различните органи и системи на плода. В този срок на бременността се извършва оценка как се чувства бебето в майчината утроба и се установява има ли някакви усложнения, които да изискват повишено внимание от проследяващия акушер-гинеколог и екипа по време на раждането.

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ късната фетална морфология при специалист по фетална медицина се извършва при проследяването на всяка бременна като част от стриктното алгоритъм на следене на бременността. При необходимост към него може да се добави и четвърти високоспециализиран преглед – фетална ехокардиография.
Късна фетална морфология - запазете час

Запазете своя час за преглед при специалист по фетална медицина  на 02 920 0901.


Необходимо е да се свържете с екипа ни поне две-три седмици преди планираната дата на посещение, за да ви предвидим в графика на изключително търсените ни специалисти.


Така ще сте сигурни, че вашата бременност се развива нормално. Отговорното проследяване на бременността изисква преминаването през трите специализирани прегледа при специалист по фетална медицина, сред които е и феталната морфология в 30-32 г.с.

Видео: Нашите фетални специалисти

Те са лекарите, които се грижат за здравето на най-малките ни пациенти още в корема на мама. Те са тези, които ви показват усмивката, ръчичките и краченцата на вашето бебе още преди да се е родило. Представяме ви нашите фетални специалисти и част от Отделението по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Отделете десетина минути, за да се запознаете кога се извършват и каква информация предоставят за състоянието на бременната жена и нейното дете трите изключително важни високоспециализирани прегледа при специалист по фетална медицина – първи триместър скрининг тест, фетална морфология и късна фетална морфология с доплерово изследване.

Видео: Прегледи при специалист по фетална медицина

Отново ви срещаме с чаровния д-р Арти, който този път по разбираем и забавен начин ще ви представи едни от най-важните прегледи по време на бременността, когато бъдещата майка се среща със специалиста по фетална медицина. Гледайте анимираното ни видео и научете повече за първи триместър скрининг теста за хромозомни аномалии, за феталната морфология и за късната фетална морфология с доплерово изследване.

Видео: III триместър на бременността

Отново ви срещаме с чаровния д-р Арти от Медицински комплекс "Д-р Щерев", който този път по разбираем и забавен начин представя третия триместър на бременността. Гледайте анимираното ни видео, за да разберете какви са промените при бебчето в последните седмици в корема на мама и кои са важните прегледи и изследвания, които бременната жена трябва да извърши в подготовка за предстоящото раждане.

Късна фетална морфология - обобщение

Трите прегледа при специалист по фетална медицина  - първи триместър скрининг тест, фетална морфология и т.нар. късна фетална морфология са неделима част от качественото проследяване на всяка бременност. Те дават нужното спокойствие както на бъдещата майка, така и на наблюдаващия я акушер-гинеколог. Приложението на феталната медицина е нужното доказателство, че бременността протича нормално, а бебето се развива добре.

Прегледи при специалист по фетална медицина