home

Обща информация

Медицински комплекс „Д-р Щерев” предлага цялостни медицински грижи за женско и семейно здраве. При нас ще откриете квалифицирани специалисти, модерно оборудване, комфортна среда и персонализирана медицинска грижа по линията „семейно планиране – женско и мъжко репродуктивно здраве – зачеване – проследяване на бременност – раждане – следродилна рехабилитация – педиатрично проследяване – специализирани медицински прегледи за цялото семейство.

Комплексът разполага с разширен амбулаторен диагностично-консултативен блок със специализирани кабинети по акушерство и гинекология, фетална медицина, педиатрия, ендокринология, урология-андрология, превантивна медицина и гинекологична онкопрофилактика, мамология, УНГ, неврология, физиотерапия и рехабилитация, логопедия и др.

kabineti

Консултациите при проблемно забременяване, лечението на безплодие и приложението на асистирани репродуктивни технологии е едно от направленията, които продължават да се развиват интензивно в Медицински комплекс „Д-р Щерев”. В сектора по репродуктивна медицина към лечебното заведение се предлагат високоспециализирани прегледи, консултаци и изследвания при различни случаи на проблеми при зачеването, профилактика на репродуктивното здраве и лечение на стерилитет. С над 25 години успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома.

ivf

Много често жената започва да обръща внимание на превенцията и профилактиката на своето гинекологично здраве едва когато са налице първите симптоми на здравословен проблем. Редовните профилактични гинекологични прегледи са основен фактор за ранното откриване на заболяване и увеличаване на възможностите за успешно лечение. На практика навременната профилактика спасява живот – въз основа на тази философия се развива сектора по гинекологична превантивна медицина в Медицински комплекс „Д-р Щерев”. За да окуражи дамите към малки стъпки в посока на здрав и щастлив живот, специализираните кабинети по онкогинекологична профилактика и по мамология в комплекса предлагат профилактични програми с насоченост към превенция на женското здраве. Сред тях внимание заслужават специално разработените преференциални пакети за годишна профилактика на гинекологични заболявания и за скрининг, фокусиран към борбата с рака на шийката на матката. Към момента сектора по превантивна медицина към комплекса разполага със специализиран кабинет, оборудван с последно поколение стереоколпоскопски апарат с видеокамера с HD резолюция и висок клас система за ултразвукова диагностика, както и с мамологични кабинети за рентгенова и ултразвукова мамография. Допълнително на територията на комплекса е изградена собствена хисто-патологична лаборатория за изследване на хистологични и цитологични материали. Секторът е оборудван със специализиран процесор Thin Prep, чрез който се прилага най-новият метод за извършване на цитонамазки чрез течно базирана технология.

prevantive

Сериозен фокус и инвестиции са насочени към развитието на сектор по фетална и пренатална медицина. В него се прилагат възможностите на съвременната медицина за качествен пренатален скрининг и специализирани фетални (на плода) изследвания. В сектора се извършва собствен биохимичен скиринг, който включва ултразвуков преглед заедно с кръвна биохимична проба за установяване на риск за хромозомни аномалии. В рамките на 24 часа пациентката извършва високоспециализирано ултразвуково изследване и получава резултати от кръвната биохимична проба за комбиниран риск, които се консултират лично от специалист по фетална медицина. Допълнително от сертифицирани лекари се извършват високоспециализирани ултразвукови изследвания за фетална морфология 3D/4D, фетална ехокардиография (изследване на сърцето на плода) и други. При високо-рискови пациентки за раждане на дете с аномалии се извършват както инвазивни изследвания като хорионбиопсия и амниоцентеза, така и модерните неинвазивни тестове за изследване на фетална ДНК без риск за загуба на бременността. Всяка бременна жена се подлага и на високоспециализирана гинекологична и ултразвукова диагностика на маточна шийка за скриниране и превенция на бременността. Чрез нея има възможност за ранно сигнализиране при опасност от преждевременно раждане, прееклампсия и други рискове за загуба на плода.

prenatal

Вниманието и грижата, предлагана в Медицински комплекс „Д-р Щерев, продължава и след раждането. Към комплекса е разкрит специализиран педиатричен кабинет. В него се извършват:

  • проследяване на развитието, профилактични прегледи и специализирани консултации на новородени и бебета от 0 до 12 месеца, на подрастващи от 1 до 3 години и на деца от 3 до 13 години, на юноши и девойки до 18 годишна възраст.
  • квалифицирано педиатрично проследяване и консултации на недоносените деца след раждането;
  • превенция на здравето на децата, овладяване на остри вирусни и бактериални инфекции, алергични ринити, храносмилателни разстройства, бебешки колики, анемии и други най-чести заболявания в детска възраст. Осъществява се комплексна грижа за здравето на децата, включително и провеждането на детска консултация.

pediatrichen

Специален интерес предизвиква грижата за майките – за тях в сектора по физиотерапия и рехабилитация към Медицински комплекс „Д-р Щерев” са разработени единствени по рода си в България абонаментни пакети за следродилно възстановяване и възвръщане на добрата форма. Те включват процедури по кавитация, Велашейп, радиочестотен лифтинг, лечебна гимнастика, мануален масаж и други. Чрез тях родилите жени бързо и лесно могат да възстановят своята добра фигура отпреди раждането. Крайният ефект за родилите жени е не само преминаване през един възстановителен процес, но и постигане на цялостна добра физическа и психическа кондиция. А основният фактор, за да може едно бебе и дете да е щастливо, е то да има щастлива и спокойна майка.

fizio

В Медицински комплекс „Д-р Щерев” ще получите специализирана грижа и внимание за здравето на цялото семейство!

centre