urolog

Андрология – урология

Научните проучвания и нашата практика показват, че при половината от случаите на стерилитет при двойката са в резултат на мъжкия фактор. Причините, довеждащи до мъжки стерилитет са многопосочни – паротит по време или след пубертета, варикоцеле, урогенитални инфекции, нетипично разположение на тестисите, хирургични интервенции, хормонални смущения, излагане на външни токсични въздействия и йонизиращи лъчения, генетични и имунологични фактори.

Факторите, свързани с начина на живот също могат да бъдат сред причините за отклонения в сперматогенезата (например затлъстяване, злоупотреба с алкохол, употреба на анаболни стероиди, употреба на наркотици, екстремни спортове, прекалено излагане на тестисите на топлина – сауна, гореща вана и др.). Нелекуваните урогенитални инфекции, протичащи често без симптоми, както и полово предаваните болести също са сред водещите фактори за стерилитет при мъжа. При приблизително 60% от случаите на отклонения се установяват нарушения при анализ на семенната течност (спермограма) без да са налични външни индикации или оплаквания.

Нашият стремеж е да осигурим комплексно и професионално обслужване, обхващайки потребностите от грижа за репродуктивното здраве, както при жената, таки и при мъжа. Консултациите и прегледите се провеждат от д-р Юрий Бъчваров, уролог-андролог, специалист в диагностиката, лечението и профилакитката на заболявания на отделителна и мъжка полова система и на стерилитет при мъжа.

За информация и записване на час:
За информация и записване на час, моля свържете се с “Регистратура” – тел.: (+359)2 920 09 01