Stamenov

Нашите педиатри

Д-р-Иван-Стаменов-240x240

Д-р Иван Стаменов (педиатър)

Д-р Стаменов е педиатър-неонатолог с над 20 годишен опит в консултирането и лечението на бебета и деца. Работил е в Детска клиника на ІІ Градска болница, като микропедиатър в ПСАГБАЛ „Св. София”, в Окръжна болница – Благоевград и др. Има завършен курс по абдоминална ехография в педиатрията. За повече информация за д-р Иван Стаменов кликнете тук.

 

 

 

 

_MG_1091Д-р Милка Дикова (педиатър, специалист по заболявания на опорно-двигателния апарат при деца) Д-р Дикова завършва медицина през 1983 г. Започва да работи с деца още с придобиването на висшето си медицинско образование, а 6 години по-късно придобива специалност „Детски болести”. От 1990 г. работи в Университетската болница по ортопедия, от 2002 г. е главен асистент в Катедра ” Педиатрия” към Медицински факултет – София. През 2001 г. специализира в Университетска болница Saint Vincent de Paul в Париж. Има натрупан опит в общата педиатрия, диагностиката и лечението на костно-ставните заболявания, предоперативната подготовка на деца със заболявания на опорно-двигателна система, използва мускулно-скелетна ехография при възпалителни ставни заболявания. Д-р Дикова е специалист в лечението на ставни болки, болезнена тазобедрена става, болки в гърба при деца и подрастващи, както и в профилактиката на отклонения в растежа и развитието на костите. Има придобита квалификация за функционално изследване на дишането. Член е на Българската педиатрична асоциация, Българска асоциация за алтернативи в трансфузиологията, Българско дружество по ревматология. Има 38 публикации и 27 участия в конгреси и конференции в страната и чужбина. За повече информация за д-р Дикова кликнете тук.

 

 

Д-р Стефанка Бранкова (педиатър, специалист по детска ендокринология) Д-р Бранкова е педиатър с над 10 годишен стаж по специалността. Работила е в Кърмаческо отделение, секция „Кърмаческа и ранна детска възраст” към Национален институт по педиатрия, към Центъра по хигиена (НЦХМЕХ), V Градска болница. През 2011 г. придобива втора специалност „Детска ендокринология и болести на обмяната”. Член е на Българското национално сдружение по детска ендокринология и Българското дружество по ендокринология.