Д-р Мариета Искилиева

Д-р Мариета Искилиева

Длъжност:
Акушер-гинеколог, специалист по фетална медицина

Контакти:
Медицински комплекс „Д-р Щерев”
ул. „Христо Благоев“ №25-31, ж.к. „Разсадника“, гр. София
02 920 0901

Д-р Мариета Искилиева е част от екипа на Сектора по фетална медицина в Медицински комплекс „Д-р Щерев”. Тя е първият български специализант, който се обучава и по Европейската програма на Европейския Борд Колидж по акушерство и гинекология (EBCOG) към Медицински комплекс „Д-р Щерев” – първото частно лечебно заведение в Европа и единствената българска болница, акредитирана за обучение по акушерство и гинекология от EBCOG. Интересите на д-р Искилиева са насочени към високорискова бременност, пренатална медицина и феталната морфология, проследяване на бременности при пациенти след АРТ процедури.

Образование
2014: Специалност „Акушерство и гинекология“ към Медицински университет-София, специализация в I-ва САГБАЛ „Св. София”
2009: Медицинска специалност към Медицински университет-София

Допълнителни квалификации
Intensive course on fetal echocardiography and craniofacial anomalies: new diagnostic tools, Berlin, Germany, 2013
First Visus Course, 2012
Ултразвук в акушерството и гинекологията, Дания, 2012
Стерилитет, Контрацепция, Хормонозаместителна терапия и Гинекологична ендоскопия (Сертификат от Български лекарски съюз и Българска асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве), 2011

Научни публикации
BMI is not predictive for successful pregnancy outcome after IVF/ICSI precedures, Сп. Репродуктивно Здраве Which are the factors, influencing the incidence of monozygotic twinning?

Участия в научни форуми
• 14th National Congress of infertility and reproductive health Borovetz, Bulgaria, 2013
• Endoscopy in reproductive medicine, Sofia, Bulgaria, 2012
• 13th National Congress of sterility, contraception, hormone replacement therapy and gynecologic endoscopy, Borovetz, Bulgaria, 2012
• 22nd World Congress on Ultrasound in Obstetrics and Gynecology Copenhagen, Denmark, 2012
• 11th World Congress in Fetal Medicine Kos, Greece, 2012
• 10th World Congress in Fetal Medicine Malta, 2011
• 2nd National Conference on minimally invasive gynecological surgery Sofia, Bulgaria, 2011
• 16th National Conference on oncogynecology Sofia, Bulgaria, 2011
• 12th National Congress f sterility, contraception, hormone replacement therapy and gynecologic endoscopy Borovetz, Bulgaria, 2011
• 15th National Conference on Gynecology Borovetz, Bulgaria, 2011
• Modern aspects in minimally invasive gynecological surgery Pleven, Bulgaria, 2010
• 6th Educational course in obstetrics and gynecology with international participation Sofia, Bulgaria, 2010
• Bulgarian-German forum of risk pregnancy and perinatal ultrasound diagnostic Sofia, Bulgaria, 2010
• 4th Sofia Symposium “Endometriosis and implications on infertility” Sofia, Bulgaria, 2010

Членства в съсловни организации
2010: Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве
2010: Европейската асоциация за репродукция и ембриология (European Society of Human Reproduction and Embryology ESHRE)
2009: Български лекарски съюз

 

Фетална медицина 
Акушерство
Гинекология

Специалистите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са по-близо до вас!

Запишете своя час за преглед на 02 920 0901 или през съвременните ни дигитални канали. Посетете формата ни за записване на сайта, включете се в публичния ни канал във Viber или ни поздравете във Facebook Messenger. Системата ни ще ви преведе лесно и удобно, а часът ви ще бъде сигурно записан, за да се срещнете с избрания специалист.

Видео: Нашите фетални специалисти

Те са лекарите, които се грижат за здравето на най-малките ни пациенти още в корема на мама. Те са тези, които ви показват усмивката, ръчичките и краченцата на вашето бебе още преди да се е родило. Представяме ви нашите фетални специалисти и част от Отделението по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Отделете десетина минути, за да се запознаете кога се извършват и каква информация предоставят за състоянието на бременната жена и нейното дете трите изключително важни високоспециализирани прегледа при специалист по фетална медицина – първи триместър скрининг тест, фетална морфология и късна фетална морфология с доплерово изследване.

Видео: Всичко за бременността в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Комбинация между специално внимание, висококвалифицирани медицински грижи и съпътстващи образователни инициативи в Медицински комплекс „Д-р Щерев” помага на бъдещите майки да преминат през своята бременност спокойни за своето здраве и здравето на носеното от тях дете и информирани за това, което им предстои. Така деветте месеца се превръщат от време на повишена отговорност и очакване в период на увереност и радост. Вижте видеото за изключителната пренатална грижа в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Ще научите много за образователните ни инициативи за бременни, който се провеждат от специалисти по здравни грижи.

Видео: Благовещение при нас

Гледайте един емоционален разказ за празника, в който са отразени прекрасните чувства на нашите лекари, ембриолози, биолози и акушерки при срещата с малките слънчица, на които са помогнали да се появят на бял свят. Благодарим на нашите пациенти за искрените поздрави от сърце, които отправиха към нашите специалисти!

Консултирайте се с нашите специалисти

Специалистите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ са още по-близо до вас!

Запишете своя час за преглед на 02 920 0901 или през някой от модерните дигитални канали на болницата. Посетете формата ни за записване на сайта, включете се в публичния ни канал във Viber или ни поздравете във Facebook Messenger. Системата ни ще ви преведе лесно и удобно, а часът ви ще бъде сигурно записан, за да се срещнете с избрания специалист.

Акушер-гинеколози