Боряна Бандрева

Боряна Бандрева

Длъжност
Ембриолог в Медицински комплекс „Д-р Щерев”

Контакти
Медицински комплекс „Д-р Щерев”
ул. „Христо Благоев“ №25-31, ж.к. „Разсадника“, гр. София
02 920 0901

 

Боряна Бандрева започва работа като ембриолог в Медицински комплекс „Д-р Щерев” през 2006 г.

През 2007 г. Боряна Бандрева въвежда метода PBMC, абревиатура от (Peripheral blood mononuclear cell). Методът представлява локална имуномодулация чрез вътрематочно прилагане на собствени периферни бели кръвни клетки с цел положително повлияване на ендометриума и по-сигурно „захващане” на ембрионите. Методът е показан за приложение при жени с повече от два неуспешни опита инвитро или ИКСИ, както и при жени до 35 г.

Професионална насоченост
Боряна Бандрева има интереси в областта на култивирането и отглеждането на ендометриални клетки с цел повишаване успеваемостта от прилагане на АРТ процедури.

Образование
Боряна Бандрева е родена на 29 февруари 1980 г. в гр. Гоце Делчев, където през 1997 г. завършва гимназия.
През 2002 г. завършва Софийски университет „Св. Климент Охридски”, където придобива магистърска степен по „Биология”.

Допълнителна квалификация
През 2011 г. успешно полага изпит за европейски клиничен ембриолог и придобива сертификат от Европейската асоциация за репродукция и ембриология (European Society of Human Reproduction and Embryology – ESHRE) за тази квалификация.

Научни публикации
Вълкова, Л., Милачич, Т., Баров, Д., Антонова, И., Бандрева, Б., Тимева, Т., Ганева, Г., Андреева, П., Юнакова, М., Кюркчиев, С., Щерев, А.
Преживяемост и клинични бременности след прилагане на витрификация на ембриони, ХІІ Национален конгрес на БАСРЗ, Боровец, 17-20.03.2011 г.

Бандрева, Б., Милачич, Т., Пенкова, П., Щерев, А.
Повишени нива на FSH при жени до 35 г. – индикация ли е за прилагане на метода асистиран хетчинг? ХІІІ Национален конгрес на БАСРЗ, Боровец, 8-11.03.2012 г.

Участие в научни форуми
Боряна Бандрева е редовен участник в конгресите на БАСРЗ и ESHRE.

Членство в съсловни организации
Член е на Европейската асоциация за репродукция и ембриология (European Society of Human Reproduction and Embryology – ESHRE)
Член е и на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве (БАСРЗ).

 

Ембриология;

Боряна Бандрева има интереси в областта на култивирането и отглеждането на ендометриални клетки с цел повишаване успеваемостта от прилагане на АРТ процедури.

Видео: Нашите биолози и ембриолози

Гледайте емоционалния разказ за отговорната и вдъхновяваща професия на "композиторите" на радостта или биолозите и ембриолозите на Медицински комплекс "Д-р Щерев".

Видео: Благовещение при нас

Гледайте един емоционален разказ за празника, в който са отразени прекрасните чувства на нашите лекари, ембриолози, биолози и акушерки при срещата с малките слънчица, на които са помогнали да се появят на бял свят. Благодарим на нашите пациенти за искрените поздрави от сърце, които отправиха към нашите специалисти!

Видео: История на инвитрото в България

Гледайте емоционалния разказ на проф. Атанас Щерев и представители на екипа на Медицински комплекс "Д-р Щерев" за развитието на инвитро методиката в България.

Ембриолози и биолози