Д-р Виолета Стратиева

Д-р Виолета Стратиева

Длъжност:
Акушер-гинеколог, специалист по фетална медицина

Контакти:
Медицински комплекс „Д-р Щерев”
ул. „Христо Благоев“ №25-31, ж.к. „Разсадника“, гр. София
02 920 0901

Д-р Виолета Стратиева е външен специалист, провеждащ прегледи в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от 2014 г. В периода 1994–2000 г. д-р Виолета Стратиева завършва медицина в Медицински университет – София. През април 2006 г. се дипломира със специалност по акушерство и гинекология в Медицински университет –  София. В периода август 2007 – април 2010 г. получава сертификат като специалист по фетална медицина към King’s College Hospital, Лондон, Великобритания. Към същия научно-медицински център получава и сертификат по фетална ехокардиография.

Видео: Нашите фетални специалисти

Те са лекарите, които се грижат за здравето на най-малките ни пациенти още в корема на мама. Те са тези, които ви показват усмивката, ръчичките и краченцата на вашето бебе още преди да се е родило. Представяме ви нашите фетални специалисти и част от Отделението по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Отделете десетина минути, за да се запознаете кога се извършват и каква информация предоставят за състоянието на бременната жена и нейното дете трите изключително важни високоспециализирани прегледа при специалист по фетална медицина – първи триместър скрининг тест, фетална морфология и късна фетална морфология с доплерово изследване.

Видео: Да спасиш нероден живот – вътреутробните операции в Медицински комплекс „Д-р Щерев“

Всички добри лекари се борят за живота на своите пациенти, но малцина са тези, които го правят дори за онези, които все още не са се родили. Представяме ви видео за уникалните вътреутробни операции на неродени бебета, които се извършват от д-р Петя Чавеева и екипа на Центъра по фетална медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Видео: Коледно парти на децата, родени след вътреутробни операции

На 16 декември 2016 г. Медицински комплекс "Д-р Щерев" беше огласен от звънкия смях на десетките деца, родени след приложение на вътреутробна фетална хирургия. На едно място се събраха благодарните родители, прекрасните им малки слънчица и лекарите, помогнали им да запазят своя живот и да се появят на бял свят. Гледайте емоционалния репортаж от събитието, което за пореден път превърна болницата ни в дом на радостта и семейното щастие!