embryoscope_840x500

Ембриоскопия (ембриоскоп) - акценти

- Ембриоскопията или time-lapse imaging осигурява постоянно 24-часово наблюдение на цялостното развитие на ембрионите посредством вградена микро-камера. Тя позволява да се подберат ембрионите с най-висок шанс за раждане на здраво бебе.

- Продължителното наблюдение на ембрионите преди тяхната имплантация в матката позволява да се разграничат тези от тях с хромозомни аномалии.

- Запознайте се с техниките за повишаване на успеваемостта на инвитро от специалното ни видео по-долу.

Ембриоскопия (приложение на ембриоскоп)

Какво представлява?
Ембриоскопията или time-lapse imaging осигурява постоянно 24-часово наблюдение на цялостното развитие на ембрионите посредством вградена микро-камера (т.нар. ембриоскоп). Наблюдението се осъществява в специален инкубатор, който осигурява всички необходими условия за развитие на ембрионите, наподобяващи тези в маточното тяло. Микро-камерата заснема ембрионите на определени интервали по време на тяхното делене от първи до пети ден на оплождането им, без да ги уврежда или пречи на тяхното развитие. Така се получава наслагване на образ, подобен на филм. Ембриоскопията е аналогична на поставяне на камера в матката на жената.

Наблюдавани директно в инкубатора, ембрионите не се подлагат на излишен стрес при тяхното изнасяне извън инкубатора за допълнителна оценка. Чрез специален софтуер и с помощта на опитен и обучен специалист се осъществява детайлната им и пълна оценка преди тяхната имплантация – както по отношение на темпа на делене, така и по отношение на времевите интервали между различните деления (дробене) на ембрионите. Софтуерът позволява степенуването на ембрионите от най-добър за имплантация до най-неадекватен по отношение на деленето.

Как помага?
Ембриоскопията предоставя много ценна информация за действителното „поведение” на ембриона в процеса на деленето на клетките му, включително и заевентуални грешки в развитието. Това позволява да се селектират ембриони с възможно най-добър имплантационен потенциал.

Тази технология позволява да се подберат ембрионите с най-висок шанс за раждане на здрав и жизнен плод. Това е особено важно при пациентки с добър отговор на стимулацията, при които ембриоскопията позволява да се подберат ембрионите с най-добри характеристики за имплантация сред „видимо сходните добри ембриони за трансфер“, проследявайки тяхната история на делене.

Според проучвания, продължителното наблюдение на ембрионите преди тяхната имплантация в матката позволява да се разграничат тези от тях с хромозомни аномалии. На базата на наблюдението и оценката на ембироните те се класифицират в три рискови категории – ниска, средна и висока. Процентът бременности, постигнат с трансфер от групата с най-добри ембриони и съответно с най-нисък риск по тази оценка, е 61%. За сравнение, процентът бременности в средната група е едва 5%, а в групата с висок риск е 0%. Това изследване потвърждава наблюдението на специалистите за връзката между бързото или бавно развитие на ембрионите, аномалиите в тях и процента постигнати бременности.

Кога се прилага?
Ембриоскопията се прилага при:

• добър отговор на контролираната овариална хиперстимулация и голям брой добити ембриони – над 6-7 нормално оплодени зиготи; целта при тези пациенти е да се подберат ембрионите с най-висок имплантационен потенциал за раждане на жив и здрав плод;

• при няколко неуспешни ин витро опита – при тези пациенти целта е да се идентифицират причините за имплантационния неуспех чрез проследяване особеностите в развитието на ембрионите; за тези пациенти резултатът от наблюдението има по-скоро информативен характер, даващ основание за промяна на подхода при следващ опит.
Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Техники за повишаване на успеваемостта - обобщение

С над 25 години успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. За последните години постигнатите бременности при двойки с различни типове и причини за стерилитета са се увеличили значително. Причината за повишената успеваемост при инвитро е именно използването на най-съвременните допълнителни техники, които помагат там, където природата се затруднява.

Допълнителни техники при инвитро