RIF-RPL840x500

Хранителна среда при RIF/RPL - акценти

- Специалната хранителната среда се прилага при повтарящи се имплантационни неуспехи (RIF) и повтарящи се загуби на бременност (RPL).

- Методът увеличава средно с около 7% дела на живородените деца (от 23,1% на 29,6%). Данните са от изследване, проведено сред 1300 двойки в 14 инвитро центъра в Европа.

- Запознайте се с техниките за повишаване на успеваемостта на инвитро от специалното ни видео по-долу.

Хранителна среда при RIF/RPL

Какво представлява?
Специалната хранителната среда се прилага при повтарящи се имплантационни неуспехи (RIF) и повтарящи се загуби на бременност (RPL). Тя е разработена с цитокини и растежни фактори и е предназначена за ембрионите и тяхното предимплантационно отглеждане при провеждането на инвитро/ICSI процедура. Цитокините представляват малки регулаторни молекули – вид сигнални молекули, които участват в междуклетъчната комуникация. Цитокините спомагат за биохимичната комуникация между ембриона и лигавицата на матката (ендометриума).
Методът увеличава средно с около 7% дела на живородените деца (от 23,1% на 29,6%). Данните са от изследване, проведено сред 1300 двойки в 14 инвитро центъра в Европа.

Как помага?
Хранителната среда спомага за подобряване условията за имплантация. Това се случва чрез активиране на рецепторите на ембрионите и подобряване на комуникацията им с лигавицата на матката.

Кога се прилага?
Специалната хранителна среда се прилага при:
- повтарящи се имплантационни неуспехи (RIF/Reccurent implantation failure) – липса на бременност при най-малко два поредни опита с ембриони с добро качество при трансфер;
- повтарящи се загуби на бременност – клинична или биохимична (RPL/Recurrent Pregnancy Loss);
- стерилитет с неизяснена етиология.
Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Техники за повишаване на успеваемостта - обобщение

С над 25 години успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. За последните години постигнатите бременности при двойки с различни типове и причини за стерилитета са се увеличили значително. Причината за повишената успеваемост при инвитро е именно използването на най-съвременните допълнителни техники, които помагат там, където природата се затруднява.

Допълнителни техники при инвитро