Калциепа активация840x500

Калциева активация - акценти

- Калциевата активация представлява поставяне на годните за инжектиране яйцеклетки след ICSI процедура в специална хранителна среда, която има за цел да имитира естествения процес, настъпващ след пропускането на един сперматозоид в яйцеклетката.

- Методиката увеличава с до около 20% шансовете при двойки, при които в поредица от опити няма никакво оплождане.

- Запознайте се с техниките за повишаване на успеваемостта на инвитро от специалното ни видео по-долу.

Калциева активация

Какво представлява?
Калциевата активация представлява поставяне на годните за инжектиране яйцеклетки след ICSI процедура в специална хранителна среда, която е разработена с калциев йонофор. Методиката се използва само по индикации. Специалната среда има за цел да имитира естествената калциева активация, която настъпва след пропускането на един сперматозоид в яйцеклетката.

С какво помага?
При поредица от опити със собствени яйцеклетки и липса на оплождане, калциевата активация помага част от тези яйцеклетки да реализират оплождане. Методиката значително увеличава (до около 20%) шансовете при двойки, при които в поредица от опити няма никакво оплождане.

Кога се прилага?
Калциевата активация на годните за инжектиране яйцеклетки след ICSI процедура се прилага при:
- повторяема предходна липса на оплождане на всички яйцеклетки и последващо развитие на ембриони от тях (TFF - Total Fertilization Failure);
- при получаване на ембриони с голям процент фрагментация и неправилно делене;
- при абнормално оплодени яйцеклетки в предходен опит.
Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Техники за повишаване на успеваемостта - обобщение

С над 25 години успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. За последните години постигнатите бременности при двойки с различни типове и причини за стерилитета са се увеличили значително. Причината за повишената успеваемост при инвитро е именно използването на най-съвременните допълнителни техники, които помагат там, където природата се затруднява.