назад
Co-cult840x500

Ко-култивиране - акценти

- Ко-култивирането представлява взимане на малко количество клетки от лигавицата на матката на жената един или няколко месеца преди стимулацията.

- Процедурата спомага за подобряване на качеството на ембрионите и подготовката на техния „диалог” с матката след ембриотрансфер.

- Запознайте се с техниките за повишаване на успеваемостта на инвитро от специалното ни видео по-долу.

Ко-култивиране на ембриони с ендометриални клетки

Какво представлява?
Процедурата представлява взимане на малко количество клетки от лигавицата на матката на жената един или няколко месеца преди стимулацията. Тази манипулация стимулира развитието на лигавицата на матката, което допълнително спомага за увеличаване на възможността за имплантиране на ембрионите. Следва обработка и отглеждане на клетките с цел те да се намножат. При достигане на необходимото количество те се замразяват и се съхраняват при -196 градуса по Целзий в течен азот.

Жената се подлага на хормонална стимулация. Преди пункцията на фоликулите и добиването на яйцеклетките, замразените клетки от лигавицата на матката се размразяват и отново се „посяват” в петрито, където ще се отглеждат ембрионите. Култивирането им заедно продължава до деня на ембриотрансфера, когато само ембрионите се поставят в матката на жената.

При естествени условия ембрионът в организма на жената постоянно е в контакт с различни видове клетки. При ко-култивирането ембрионът и матката отново имат шанса да „комуникират“, а от ко-култивираните клетки се отделят полезни вещества. Така биха могли да се получат ембриони с по-добро качество и с по-голям шанс за имплантиране.

Как помага?
Ко-култивирането спомага за подобряване на качеството на ембрионите и подготовката на техния „диалог” с матката след ембриотрансфер.

Кога се прилага?
Ко-култивирането на ембриони се прилага при:
- доказан имплантационен проблем;
- няколко неуспешни предходни процедури;
- лошо качество на ембрионите в предходна процедура.
Техники за повишаване на успеваемостта - свържете се с нас

Запознайте се с композиторите на радостта – ембриолозите и биолозите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, които всекидневно прилагат високоспециализирани техники за повишаване шансовете на двойките със стерилитет за успех -  кликнете тук.  

Запишете своя час за консултация с репродуктивен специалист на 02 920 0901 или през дигиталните канали на болницата – пишете в онлайн формата ни за записване на час, в нашия канал във Viber или чрез лично съобщение във Facebook страницата ни.

Видео: Техники за повишаване на успеваемостта при инвитро

Гледайте анимирано видео, чрез което по ясен и забавен начин ви запознаваме с високоспециализираните процедури, които се извършват в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.  От видеото ще получите информация за различните допълнителни техники и методики, които увеличават шанса за успех при инвитро процедура.  Ще научите кога, с каква цел и при кои случаи се прилагат различните допълнителни методики.

Видео: Радостта, която създаваме

Гледайте последно видео, за да видите как сложните имена на различните инвитро лабораторни техники се превръщат в най-голямото щастие за доверилите ни се пациенти!

Техники за повишаване на успеваемостта - обобщение

С над 25 години успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. За последните години постигнатите бременности при двойки с различни типове и причини за стерилитета са се увеличили значително. Причината за повишената успеваемост при инвитро е именно използването на най-съвременните допълнителни техники, които помагат там, където природата се затруднява.

Допълнителни техники при инвитро