Оперативни интервенции и процедури, извършвани при нас

Операция при нас - какво ви предстои

Топ специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще представят научни разработки на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина

колаж за сайтНа 11 и 12 октомври 2019 г. ще се проведе тринадесетото издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина в Националния дворец на културата.

За тринадесет години събитието се наложи като един от най-авторитетните форуми за репродуктивна медицина, гинекологична профилактика и оперативна гинекология, акушерство, проследяване на бременност и фетална медицина. То се превърна в арена за колаборация и обмяна на опит между водещи специалисти, пристигащи от цял свят,  посещавано е от повече от 400 делегати всяка година. Редом с международните имена от изброените медицински направления, на презентационната катедра ще застанат и топ специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“. 

Проф. Атанас Щерев традиционно ще открие форума с иновативна презентация, посветена на човешката репродукция, чиято тема ще разкрие в дните преди симпозиума, за да е началото вълнуващо и вдъхновяващо. Проф. Таня Тимева ще акцентира какви тенденции откроява Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология (ESHRE) в правилника си за овариална стимулация. Доц. Мария Юнакова ще изнесе презентация в панела по асистирани репродуктивни технологии, с която ще се фокусира върху влиянието на покачването на серумните нива на прогестерона по време на контролираната овариална хиперстимулация при инвитро процедура.

Като един от водещите специалисти в областта на феталната медицина в България, д-р Петя Чавеева, освен представянето на лична разработка, ще има нелеката задача да бъде модератор именно на сесията по фетална медицина, в която се очаква да се включат светила от България и Европа.

И тази година XIII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина се организира съвместно от Институт по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Традиционно събитието привлича над 300 акушер-гинеколози, ембриолози и биолози от цяла България и съседните държави. Повече информация, програма и форма за регистрация организаторите предлагат на сайта на Института по репродуктивно здраве.

Новини