Занимания по водна аеробика

Уважаеми клиенти,

Уведомяваме Ви, че до 31 януари няма да се провеждат занимания по водна аеробика във вторник от 18:00 ч. Заниманията във всички останали дни, включително във вторник от 19:00 ч. остават непроменени.
water_pregnancy840x500

Водна аеробика за бременни - акценти

Всяка бъдеща майка знае, че за да има по-лека бременност, както и по-лесно и безболезнено раждане, физическата подготовка е от голямо значение.

При нас освен общата медицинска грижа за всяка бременна дама, можете да намерите и специализирани грижи от мед. рехабилитатор за Вашата фигура и здраве по време на бременността.

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ можете да се възползвате от занимания по водна аеробика по времена бременност. Чрез нея ще повлияете положително върху тялото си, както и върху честите здравословни проблеми, които съпътстват една бременност, като разширени вени, болки в гърба и тазовата област, тежест в корема с нарастването на плода, изкривяване в стойката и редица други.

Водна аеробика за бременни

Един перфектен начин за по-леко изкарване на бременността.

Не е тайна, че физическото поддържане по време на бременност е от изключителна важност за здравословното състояние не само на майката, а и на бебето, кеото расте в нея. Освен от предлаганите „Йога за бременни“ и услугите от сектор Физиотерапия за бъдещата майка, вече можете да се възползвате и от групови и индивидуални занимания по Водна гимнастика за бременни. Груповите занимания са без ограничение от месеца на бременността и можете да ги посещавате до нейния край. Заниманията се провеждат от мед. рехабилитатори и кинезитерапвти от сектор Физиотерапия, към които можете да зададете и Вашите въпроси, в случай на притеснение в този важен за Вас период. Заниманията са с продължителност около 50 мин. Температурата на водата е изключително подходяща и няма да навреди или причини дискомфорт. Капацитет на басейна за група по Водна гимнастика за бремeнни – до 12 дами. Молим преди да ни посетите, да се консултирате с Вашия лекар. Молим клиентите да се запознаят и спазват правилника за ползване услугите на АКВА сектор: Правилник Аква сектор.

Какво представлява водната аеробика за бременни?

Всяка бъдеща майка знае, че за да има по-лека бременност, както и по-лесно и безболезнено раждане, физическата подготовка е от голямо значение. При нас освен общата медицинска грижа за всяка бременна дама, можете да намерите и специализирани грижи от мед. рехабилитатор за Вашата фигура и здраве по време на бременността. Освен предлаганите занимания по Йога за бременни при нас, вече можете да се възползвате и като посетите водна аеробика по времена бременност. Чрез нея ще повлияете положително върху тялото си, както и върху честите здравословни проблеми, които съпътстват една бременност, като разширени вени, болки в гърба и тазовата област, тежест в корема с нарастването на плода, изкривяване в стойката и редица други. По време на заниманията се дават упражнения със строга закономерност за Вашето състояние, като например избягването на упражнения, които засягат кръстно-поясната и коремна област и др. Във водата ще бъдете леки, гъвкави и усмихнати под звуците на приятна музика и ритъм, както и ръководството на правилните упражнения за Вас. Разбира се, съветваме бременните дами, преди да решат да посетят заниманията ни по водна аеробика за бременни, да се консултират с проследяващия  бременността акушер-гинеколог.

Какви са ползите от специализираните водни занимания?

Правейки редовно упражнения във водна среда, ще оформите мускулите си ще подобрите тяхната работоспособност. Кожата ви ще бъде по-стегната и по-мека. Цялостното ви здравословно състояние ще се подобри – като ще имате по-правилен силует, ще подобрите общия си тонус и ще увеличите гъвкавостта си. Видими са също и здравословното редуциране на телесното тегло по-голямата издръжливост. Водните занимания са перфектен начин за премахване на натрупания от ежедневието стрес, както и за изкарването на по-лека бременност. Двигателната активност във вода повлиява на хармоничното развитие на вашето дете.

Какво е необходимо да носите със себе си по време на водни занимания при нас?

Посетителите на Водния сектор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ трябва да носят плувни шапки за лица над 3-годишна възраст, джапанки, хавлиени кърпи, бански, а за бебетата непромокаеми памперси.

 
Аква сектор - свържете се с нас

Заповядайте в първия по рода си в България иновативен воден сектор, специализиран за бременни, майки с бебета и родители с деца. Необходимо е предварително записване на час по обявения график.

Поинтересувайте се за времето за провеждане на заниманията по водна аеробика за бременни и си запишете час за специализираната процедура, като се обадите директно от екипа на в Аква сектора на тел.: 02 450 29 53 или 0877 53 17 19.

Вижте графика на заниманията в нашия Аква сектор: График Аква сектор.

За да разберете какви са цените на провежданите водни занимания, вижте  Ценоразпис Аква сектор.

Видео: Аква секторът на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Животът е произлязъл във водата. Именно чрез водата пък екипът на секторa ни по физиотерапия и рехабилитация помага на нашите малки и големи пациенти да подобрят качеството на своя живот. Гледайте видео за „живата вода“ -  представяне на уникалния ни аква сектор, в който предлагаме специализирани водни занимания за бременни, бебета и родители с деца.

Аква сектор - обобщение

В Аква сектора ни можете да релаксирате в джакузи с приятели, споделяйки подводния масаж, който ще Ви отпусне или да посетите сауната, за да се поизпотите. Естествено, какво е воден комплекс без басейн? Освен свободни посещения в джакузито, сауната и басейна, можете да посетите и различни занимания по обща водна аеробика, по специализирана водна аеробика за бременни, както и специализирана водна гимнастика за бебета с родител в басейна. Към аква сектора ни се организират и групи за обучение на плуване на деца над 3-годишна възраст.

Аква сектор