water_aerobics840x500

Водна аеробика - акценти

За да посещавате водна аеробика, не е необходимо да сте плувци и няма възрастови ограничения.

Хората, които не обичат мускулната треска, ще останат доволни.

Водата действа като постоянен масаж на мускулатурата и вероятността от мускулна треска след заниманията намалява значително.

Работно време пролетни празници - Физиотерапия и басейн

Уважаеми клиенти,

Работното време по празниците на сектор Физиотерапия и Басейн ще бъде:

- 03.03 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 04.03 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 26.04 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 27.04 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 28.04 почивен ден
- 29.04 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 01.05 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 06.05 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 24.05 от 09:00ч. до 14:00ч.

Работно време мартенски празници - аква сектор

Уважаеми клиенти,
- на 03.03 ще се провеждат всички групови занимания, както е по график.
- на 04.03 ще има треньор по плуване от 09:00 до 14:00. Можете да заповядате по всяко време за уроци.

Водна аеробика клуб "Мария Шпицер"

Нещо различно от фитнеса и спорта на сухо, което ви дава възможност да влезете в желаната от Вас форма, без да се притеснявате от травми, наранявания и др. Ще бъдете заредени с положителни емоции и усмивки по време и след заниманията. Водна аеробика (аква аеробика) е вид аеробика, която се изпълнява в басейн с дълбочина от 1 м нагоре (може да се играе както със стъпване на дъното, така и в дълбок басейн). Представлява комплекс от упражнения, подходящи за всяка възраст и съобразени с индивидуално спортно ниво. Водната аеробика съчетава фитнес, пилатес, бойни изкуства, джогинг, плуване, каланетика. Тренировката е с продължителност от 60 мин и включва: загрявка, същинска аеробна част, в която се редуват периоди на вдигане и намаляване на пулса (интервално кардио), стречинг – разтягане за отпускане на мускулатурата. Със специални уреди се натоварват всички мускулни групи, като вероятността от получаване на травми е сведена до нула. Повече за клуб по водна аеробика „Мария Шпицер“: http://vodna-aerobika.com/bg/ Капациет на басейна за група по Водна аеробика клуб Мария Шпицер – до 12 души. Молим клиентите да се запознаят и спазват правилника за ползване услугите на АКВА сектор: Правилник Аква сектор.

Какво представлява водната аеробика?

Водната аеробика съчетава фитнес, пилатес, бойни изкуства, джогинг, плуване, каланетика. Тренировката е с продължителност от 60 мин и включва: загрявка, същинска аеробна част, в която се редуват периоди на вдигане и намаляване на пулса (интервално кардио), стречинг – разтягане за отпускане на мускулатурата. Със специални уреди се натоварват всички мускулни групи, като вероятността от получаване на травми е сведена до нула. Според спецификата на различните упражнения може да бъде насочена към отслабване, стягане, профилактика за добър тонус или за определени заболявания, както и коригиране на стойката ни в ежедневието.

Какви са ползите от водната аеробика?

Водната аеробика има редица положителни ефекти върху тялото. Водата поема до 80% от теглото на трениращия и олекотява тялото, което не натоварва ставите. Гимнастиката протича без риск от травми и контузии в опорно-двигателния апарат. Ето защо се препоръчва за хора със силно наднормено тегло и болки в ставите. Водата оказва допълнително съпротивление и „тежест“ върху мускулатурата, което прави тяхната работа по-ефикасна. Заниманията са изключително полезни за сърдечно-съдовата система и имат благоприятен ефект върху проблеми като разширени вени, дископатии, дискови хернии, болки и отоци в краката, застоял начин на живот и изобщо при ортопедични и неврологични заболявания. Особено видим е антицелулитният ефект и увеличението на дихателния капацитет.
Аква сектор - свържете се с нас

Заповядайте в първия по рода си в България иновативен воден сектор, специализиран за бременни, майки с бебета и родители с деца. Необходимо е предварително записване на час по обявения график.

Поинтересувайте се за времето за провеждане на заниманията по водна аеробика за бременни и си запишете час за специализираната процедура, като се обадите директно от екипа на в Аква сектора на тел.: 02 450 29 53 или 0877 53 17 19.

Вижте графика на заниманията в нашия Аква сектор: График Аква сектор.

За да разберете какви са цените на провежданите водни занимания, вижте  Ценоразпис Аква сектор.

Видео: Аква секторът на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Животът е произлязъл във водата. Именно чрез водата пък екипът на секторa ни по физиотерапия и рехабилитация помага на нашите малки и големи пациенти да подобрят качеството на своя живот. Гледайте видео за „живата вода“ -  представяне на уникалния ни аква сектор, в който предлагаме специализирани водни занимания за бременни, бебета и родители с деца.

Аква сектор - обобщение

В Аква сектора ни можете да релаксирате в джакузи с приятели, споделяйки подводния масаж, който ще Ви отпусне или да посетите сауната, за да се поизпотите. Естествено, какво е воден комплекс без басейн? Освен свободни посещения в джакузито, сауната и басейна, можете да посетите и различни занимания по обща водна аеробика, по специализирана водна аеробика за бременни, както и специализирана водна гимнастика за бебета с родител в басейна. Към аква сектора ни се организират и групи за обучение на плуване на деца над 3-годишна възраст.

Аква сектор