назад
water_babies840x500

Водна гимнастика за бебета - акценти

В Медицински комплекс „Д-р Щерев не сме забравили и най-малките. В допълнение на индивидуалната водна гимнастика във вана за бебета от 1 месец до 1 година, вече можете да посетите и групови занимания по водна гимнастика в басейн с Вашето дете.

Станете част от едно невероятно  и емоционално преживяване с вашето дете. Групите за родител с бебе се разделят на две. Едната е за бебета от 10 до 18 месеца, а другата е подходяща за деца от 18 месеца до 3-годишна възраст. И при двете групи заниманията се провеждат с участието на родител.

Редица са положителните ефекти от водата върху Вашето дете, които сме описали в статията за водна гимнастика за бебета във вана.

Водна гимнастика за бебета

Едно невероятно емоционално приключение

Водните занимания с бебе са неизменна част от неговото или нейното нормално двигателно развитие. Освен от водните занимания във вана за най-малките бебчовци, които се провеждат до 10ия месец от тяхното раждане в сектор Физиотерапия, вече предлагаме групови и индивидуални занимания в по-големите водни басейни. Тъй като бебетата израстват бързо, често ваната им умалява. Можете да се възползвате от групите, които предлагаме, където Вашето бебе ще се социализира с други бебчовци и ще се зареди с положителна енергия. По време на заниманията поне един родител е заедно с бебчо в басейна. Групите са съпроводени от музика, която допринася за емоционалния характер на упражненията. Заниманията се провеждат от специалистите от сектор Физиотерапия, които имам богат опит с работата с бебета и деца. По време на групите се ползва не само басейна, а и джакузито, имащ характер на малък басейн за тези бебетата, които не могат да се отпуснат в големия басейн. Заниманията са с продължителност около 50 мин. В помещението се разполагат две кушетки, които имат функцията на повивални за улеснение на родителите. Капацитет на басейна за групи по Водни занимания Родител + Бебе – до 10 бебета с родители. Молим клиентите да се запознаят и спазват правилника за ползване услугите на АКВА сектор: Правилник Аква сектор.

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ имате възможността да изпитате ново усещане заедно с Вашето дете.  Станете фактор за  неговото хармонично двигателно развитие, като изпълнявате упражненията, дадени от инструктор заедно, за да се развива то здраво и усмихнато. За да се радвате на добри резултати от заниманията по водна гимнастика за Вас или Вашето дете, е за препоръчване да се посещават посочените занимания поне два пъти седмично.

Какво представлява водната гимнастика за бебета и деца до 3-годишна възраст?

Водните занимания с бебе са неизменна част от нормалното двигателно развитие на децата. Освен от водните занимания във вана за най-малките бебета, които се провеждат до 10-ия месец от тяхното раждане в Сектора по физиотерапия и рехабилитация, вече предлагаме групови и индивидуални занимания в специализирания басейн за бебета и майки. Тъй като бебетата израстват бързо, често ваната им умалява. Можете да се възползвате от групите, които предлагаме, където Вашето бебе ще се социализира с други деца и ще се зареди с положителна енергия. По време на заниманията поне един родител е заедно с детето в басейна. Групите са съпроводени от музика, която допринася за емоционалния характер на упражненията. Заниманията се провеждат от специалистите от Сектора по физиотерапия и рехабилитация, които имам богат опит с работата с бебета и деца. За заниманията се използва и джакузито наподобяващо малък басейн, за децата, които не могат да се отпуснат в големия басейн. Заниманията са с продължителност около 50 мин. В помещението се разполагат две кушетки, които имат функцията на повивални за улеснение на родителите.

Какви за ползите от заниманията във вода за вашето дете?

Целта на заниманията е бебето да се запознае с водата и да се научи да бъде в хармония с нея. Активните движения във водна среда стимулират физическото и психомоторното развитие, подобряват координацията и нервната система, укрепват костната система и имунитета, подобряват кръвообращението, дишането и развитието на интелекта, нормализират мускулния тонус, действат благотворно върху храносмилането и апетита, формират важни двигателни умения и приучават бебетата да се приспособяват по-бързо и лесно в необичайни и непознати ситуации.

Какво е необходимо да носите със себе си по време на водни занимания в нашата болница?

Посетителите на Водния сектор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ трябва да носят плувни шапки за лица над 3-годишна възраст, джапанки, хавлиени кърпи, бански, а за бебетата непромокаеми памперси.
Водна гимнастика за бебета - свържете се с нас

Заповядайте в първия по рода си в България иновативен воден сектор, специализиран за бременни, майки с бебета и родители с деца. Необходимо е предварително записване на час по обявения график.

Поинтересувайте се за времето за провеждане на заниманията по водна гимнастика за бебета и деца до 3-годишна възраст и си запишете час за специализираната процедура, като се обадите на нашия Контактен център на тел.: 02 920 09 01, или потърсите съдействие директно от екипа ни в Аква сектора на тел.: 02 450 29 53.

Вижте графика на заниманията в нашия Аква сектор:График Аква сектор

За да разберете какви са цените на провежданите водни занимания, вижте: Ценоразпис Аква сектор

Вижте какво представляват водните занимания във вана за най-малките бебета, които се провеждат до 10-ия месец от тяхното раждане, ТУК.

Видео: Аква секторът на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Животът е произлязъл във водата. Именно чрез водата пък екипът на секторa ни по физиотерапия и рехабилитация помага на нашите малки и големи пациенти да подобрят качеството на своя живот. Гледайте видео за „живата вода“ -  представяне на уникалния ни аква сектор, в който предлагаме специализирани водни занимания за бременни, бебета и родители с деца.

Водна гимнастика за бебета - обобщение

В аква сектора ни можете да релаксирате в джакузи с приятели, споделяйки подводния масаж, който ще Ви отпусне или да посетите сауната, за да се поизпотите. Естествено, какво е воден комплекс без басейн? Освен свободни посещения в джакузито, сауната и басейна, можете да посетите и различни занимания по обща водна аеробика, по специализирана водна аеробика за бременни, както и специализирана водна гимнастика за бебета с родител в басейна. Към Аква сектора ни се организират и групи за обучение на плуване на деца над 3-годишна възраст.

Аква сектор