назад
water_babies840x500

Водна гимнастика за бебета - акценти

В Медицински комплекс „Д-р Щерев не сме забравили и най-малките. В допълнение на индивидуалната водна гимнастика във вана за бебета от 1 месец до 1 година, вече можете да посетите и групови занимания по водна гимнастика в басейн с Вашето дете.

Станете част от едно невероятно  и емоционално преживяване с вашето дете. Групите за родител с бебе са подходящи за деца от 1 до 3-годишна възраст. Заниманията се провеждат с участието на родител.

Редица са положителните ефекти от водата върху Вашето дете, които сме описали в статията за водна гимнастика за бебета във вана.

Водна гимнастика за бебета

Едно невероятно емоционално приключение

Водните занимания с бебе са неизменна част от неговото или нейното нормално двигателно развитие. Освен от водните занимания във вана за най-малките бебчовци, които се провеждат до 10ия месец от тяхното раждане в сектор Физиотерапия, вече предлагаме групови и индивидуални занимания в по-големите водни басейни. Водната гимнастика за бебета в басейн се провежда от 10-месечна възраст до 3 години.  Препоръчваме преди посещаването на заниманията, да се направи консултация с лекар физиотерапевт. На бебета под 10-месечна възраст предлагаме водна гимнастика във вана, повече за нея може да прочетете от ТУК.

Тъй като бебетата израстват бързо, често ваната им умалява. Можете да се възползвате от групите, които предлагаме, където Вашето бебе ще се социализира с други бебчовци и ще се зареди с положителна енергия. По време на заниманията поне един родител е заедно с бебчо в басейна. Групите са съпроводени от музика, която допринася за емоционалния характер на упражненията. Заниманията се провеждат от специалистите от сектор Физиотерапия, които имам богат опит с работата с бебета и деца. По време на групите се ползва не само басейна, а и джакузито, имащ характер на малък басейн за тези бебетата, които не могат да се отпуснат в големия басейн. Заниманията са с продължителност около 50 мин. В помещението се разполагат две кушетки, които имат функцията на повивални за улеснение на родителите. Капацитет на басейна за групи по Водни занимания Родител + Бебе – до 10 бебета с родители. Молим клиентите да се запознаят и спазват правилника за ползване услугите на АКВА сектор: Правилник Аква сектор.

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ имате възможността да изпитате ново усещане заедно с Вашето дете.  Станете фактор за  неговото хармонично двигателно развитие, като изпълнявате упражненията, дадени от инструктор заедно, за да се развива то здраво и усмихнато. За да се радвате на добри резултати от заниманията по водна гимнастика за Вас или Вашето дете, е за препоръчване да се посещават посочените занимания поне два пъти седмично.

Какво представлява водната гимнастика за бебета и деца до 3-годишна възраст?

Водните занимания с бебе са неизменна част от нормалното двигателно развитие на децата. Освен от водните занимания във вана за най-малките бебета, които се провеждат до 10-ия месец от тяхното раждане в Сектора по физиотерапия и рехабилитация, вече предлагаме групови и индивидуални занимания в специализирания басейн за бебета и майки. Тъй като бебетата израстват бързо, често ваната им умалява. Можете да се възползвате от групите, които предлагаме, където Вашето бебе ще се социализира с други деца и ще се зареди с положителна енергия. По време на заниманията поне един родител е заедно с детето в басейна. Групите са съпроводени от музика, която допринася за емоционалния характер на упражненията. Заниманията се провеждат от специалистите от Сектора по физиотерапия и рехабилитация, които имам богат опит с работата с бебета и деца. За заниманията се използва и джакузито наподобяващо малък басейн, за децата, които не могат да се отпуснат в големия басейн. Заниманията са с продължителност около 50 мин. В помещението се разполагат две кушетки, които имат функцията на повивални за улеснение на родителите.

Какви за ползите от заниманията във вода за вашето дете?

Целта на заниманията е бебето да се запознае с водата и да се научи да бъде в хармония с нея. Активните движения във водна среда стимулират физическото и психомоторното развитие, подобряват координацията и нервната система, укрепват костната система и имунитета, подобряват кръвообращението, дишането и развитието на интелекта, нормализират мускулния тонус, действат благотворно върху храносмилането и апетита, формират важни двигателни умения и приучават бебетата да се приспособяват по-бързо и лесно в необичайни и непознати ситуации.

Какво е необходимо да носите със себе си по време на водни занимания в нашата болница?

Посетителите на Водния сектор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ трябва да носят плувни шапки за лица над 3-годишна възраст, джапанки, хавлиени кърпи, бански, а за бебетата непромокаеми памперси.

Уважаеми клиенти,
Индивидуални и самостоятелни занимания означава, че вниманието на специалист, с когото сте избрали да работите, е изцяло за Вас. По време на тези занимания басейна може да се ползва от други специалисти с клиенти за същата услуга или от клиенти за свободно ползване. Благодарим за разбирането!
Водна гимнастика за бебета - свържете се с нас

Заповядайте в първия по рода си в България иновативен воден сектор, специализиран за бременни, майки с бебета и родители с деца. Необходимо е предварително записване на час по обявения график.

Поинтересувайте се за времето за провеждане на заниманията по водна гимнастика за бебета и деца до 3-годишна възраст и си запишете час за специализираната процедура, като се обадите директно от екипа ни в Аква сектора на тел.: 02 450 29 53 или 0877 53 17 19.

Вижте графика на заниманията в нашия Аква сектор: ТУК

За да разберете какви са цените на провежданите водни занимания, вижте: ТУК

Вижте какво представляват водните занимания във вана за най-малките бебета, които се провеждат до 10-ия месец от тяхното раждане, ТУК.

Видео: Аква секторът на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Животът е произлязъл във водата. Именно чрез водата пък екипът на секторa ни по физиотерапия и рехабилитация помага на нашите малки и големи пациенти да подобрят качеството на своя живот. Гледайте видео за „живата вода“ -  представяне на уникалния ни аква сектор, в който предлагаме специализирани водни занимания за бременни, бебета и родители с деца.

Водна гимнастика за бебета - обобщение

В аква сектора ни можете да релаксирате в джакузи с приятели, споделяйки подводния масаж, който ще Ви отпусне или да посетите сауната, за да се поизпотите. Естествено, какво е воден комплекс без басейн? Освен свободни посещения в джакузито, сауната и басейна, можете да посетите и различни занимания по обща водна аеробика, по специализирана водна аеробика за бременни, както и специализирана водна гимнастика за бебета с родител в басейна. Към Аква сектора ни се организират и групи за обучение на плуване на деца над 3-годишна възраст.

Аква сектор