EstetichniProceduri840x500

Естетични процедури - акценти

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се предлагат специализирани естетични процедури - кавитация, радиочестотен лифтинг на тяло и радиочестотен лифтинг на лице, шия и деколте.

Кавитацията е процес, който се предизвиква чрез ултразвук в течностите на тъканите. Намаляването на мерките чрез кавитация е ефективен метод за премахване на мастните депа без хирургическа намеса.

Радиочестотният лифтинг e технология, използвана в естетичната индустрия поради своята способност да се прилага избирателно в дълбоката дерма от повърхността на кожата, така че да може да се бори с целулита, да стимулира производството на колаген и еластин и да постига лифтинг ефект върху кожата.

Работно време пролетни празници - Физиотерапия и басейн

Уважаеми клиенти,

Работното време по празниците на сектор Физиотерапия и Басейн ще бъде:

- 03.03 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 04.03 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 26.04 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 27.04 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 28.04 почивен ден
- 29.04 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 01.05 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 06.05 от 09:00ч. до 14:00ч.
- 24.05 от 09:00ч. до 14:00ч.

Естетични процедури при нас

В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ имате възможност да се възползвате от различни естетични процедури, за да подобрите здравословното си състояние и да възвърнете или затвърдите желания силует. Вижте повече за тях: 

Кавитация

Кавитацията е процес, който се предизвиква чрез ултразвук в течностите на тъканите. Намаляването на мерките чрез кавитация е ефективен метод за премахване на мастните депа без хирургическа намеса. Методът използва контролирани нискочестотни вълни, генериращи микромехурчета. Тези мехурчета се спукват поради промените в налягането на мастните клетки в третираните зони и се разрушават. Тези мастни клетки се превръщат в течна субстанция, която се извежда от организма чрез лимфата и отделителната система.

Ултразвуковите вълни въздействат през кожата и водят до намаляване обема на мастните тъкани. Ефектът на кавитацията прави мастните образувания по-меки, отделя ги от другите тъкани и дава възможност образувалата се течност лесно да се изхвърли от организма.

Ефектът се постига чрез синхронизирана работа на нискочестотни ултразвукови вълни, гарантирайки по такъв начин съхранение целостта на другите тъкани. С други думи, контролът върху работата на нискочестотните ултразвукови вълни, осъществяван от микропроцесор, позволява тяхното действие да се насочва само върху мастните тъкани.

Ултразвуковите вълни се предават чрез ултразвуков масаж, осъществяван с въртеливи движения на накрайника. Благодарение на кавитацията можете да промените формата на вашето тяло, да намалите обема на целулита, на мастните образувания и натрупвания, без да причинявате вреда на целостта на тъканите.

Максималният курс от процедури е между 8 и 12, в зависимост от количеството мастни натрупвания. Честотата на извършване на процедурите е веднъж на 5–7 дни. Не могат да се третират повече от две зони наведнъж. Продължителността на третиране на една зона с кавитация е около 10–30 мин. Терапията е подходяща за мъже и жени.

За постигане на оптимални резултати е добре кавитацията да се комбинира с радиочестотен лифтинг на тяло, както и адекватна двигателна активност.

Важно е да се каже, че кавитацията не е заместител на здравословния начин на живот, а по скоро спомагателен метод, чрез който да постигнете желаните резултати по-бързо.

Не се препоръчва при чернодробни заболявания, по време на месечен цикъл, при зони с разширени вени, при бременни жени, при наличие на метални протези и пейсмейкър, по време на настинка или грип. Не се прилага на лицето, шията, глезените, лимфните възли и ставите, при тежка хипертония, хиперлипидермия, диабет, проблеми на кръвоносните съдове, кръвообращенето и лимфните възли, както и при активни алергии на кожата, изгаряния на нейната повърхност, отворени или незараснали пресни рани.

Радиочестотен лифтинг на тяло

Радиочестота (RF) e технология, използвана в естетичната индустрия поради своята способност да се прилага избирателно в дълбоката дерма от повърхността на кожата, така че да може да се бори с целулита, да стимулира производството на колаген и еластин и да постига лифтинг ефект върху кожата. RF генерира електрическо поле, което се променя от положително до отрицателно. Този процес води до ротационно движение на молекулите и генерира топлина. Уредът ползва радиочестота, която може да предизвика силен резонанс на водните молекули и от въртенето да предизвика топлина. Това предизвиква покачване на температурата, тъй като организмът изпраща кръвта към третирания участък.

Притокът на кръв носи повече кислород. По този начин се загряват колагеновите фибропласти между мастните клетки. Целта е постепенно постигане на дълбоко преструктуриране на колагена, включително създаване на нови колагенови влакна, които подобряват състоянието на кожата. Продължителността на лечението варира в зависимост от третираната област – около 15-30 мин. Броят на необходимите сесии е променлив и зависи от състоянието на всеки пациент, но се счита, че е необходимо между 8-12 терапии. Препоръчва се да се избягва излагането на слънце и солариум в следващите 48 часа. За постигането на оптимален ефект, може да се съчетае с кавитация. Терапията е подходяща за мъже и жени.

Радиочестотен лифтинг с вакуум – наред с положителните и естетични качества на радиочестотния лифтинг, при съчетанието му с вакуум ефекта се затвърждава. Вакуумът изглажда кожата и улеснява безопасното и ефективно достигане на проблемните зони. Резултатът е увеличен метаболизъм и повишен лимфен дренаж.

Не се препоръчва при чернодробни заболявания, по време на месечен цикъл, при зони с разширени вени, при бременни жени, при наличие на метални протези и пейсмейкър, по време на настинка или грип. Не се прилага на лицето, шията, глезените, лимфните възли и ставите, при тежка хипертония, хиперлипидермия, диабет, проблеми на кръвоносните съдове, кръвообращенето и лимфните възли, както и при активни алергии на кожата, изгаряния на нейната повърхност, отворени или незараснали пресни рани.

Радиочестотен лифтинг на лице, шия и деколте

Радиочестотният лифтинг е процедурата, която е в състояние да предизвиква истинско и пълно подмладяване на кожата без намесата на пластичната хирургия и без възстановителен период. Радиочестотата прониква достатъчно дълбоко в кожата, за да затопли тъканите и по този начин да стимулира фибробластите да отделят колаген. Кръвообръщението се засилва, както и насищането на тъканите с кислород. В следствие на този процес, новообразуваният колаген узрява, изгражда нова здрава мрежа, която изпъва фините бръчки. Резултатът е стегната, здрава и млада кожа, видимо подобрен тонус и контур на лицето, повдигната област на веждите и клепача, изгладена назолабиална гънка.

Отличава се с незабавни видими резултати, като лифтинг ефектът нараства в продължение на 4–6 месеца и се задържа от 1–3г. Няма възрастови ограничения и сезонни противопоказания, като веднага след процедурата можете да се завърнете към нормалния си ритъм на живот.

Няма възрастови ограничения. С цел превенция на отпускане и стареене на кожата на лицето, след 30-годишна възраст е добре да се започне с радиочестотен лифтинг, тъй като при наличие на голямо количество увиснала кожа и повече бръчки, по-трудно може да се постигне тяхното пълно отстраняване. Знае се, че с напредването на възрастта, кожата на тялото се увеличава около 2.5 пъти и това натрупано излишно количество кожа не може бъде събрано с радиочестотен лифтинг. Когато обаче процедурата се започне навреме, процесът на отпускане на кожата може да бъде задържан и възрастта видимо да се намали с около 10 години.

Една процедура отнема около 30–45 минути. Препоръчително е да се направят 5 до 15 процедури, като те се прилагат веднъж на 5 до 7 дни.

Физиотерапия - свържете се с нас

За допълнителна информация може да се обадите на Сектора по физиотерапия и рехабилитация на тел.: 0877 531 719.

Видео: Физиотерапия и рехабилитация при нас

Представяме ви видео с нашите „магьосници“, които без медикаменти ще ви помогнат да кажете „сбогом на болката“!  Екипът ни от физиотерапевти и рехабилитатори не само ще окажат помощ при болка и дискомфорт  при най-различни оплаквания и заболявания, но предлагат и специализирана грижа при подготовка за процедура по асистирана репродукция, при опорно-двигателни проблеми по време на бременността, при  подготовка за раждането, при следродилното възстановяване и при развитието на бебето и детето. Не са за пропускане и предлаганите масажни и естетични процедури, както и специализираните занимания по йога.

Сектор по физиотерапия и рехабилитация - обобщение

При прилагането на масаж и/или физиотерапевтични процедури с лечебна цел е добре те да са придружени от целенасочени упражнения, за да се затвърди полученият положителен ефект. В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ можете да се възползвате от разнообразни физиотерапевтични и рехабилитационни процедури, а за тези от Вас, които предпочитат водните занимания – специализиран воден сектор за бременни и родители с деца – басейн, джакузи, сауна. Вижте повече за водния център на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ТУК.