Fizio_kinezi840x500

Физиотерапия и рехабилитация - акценти

Още със зараждането на медицината различните форми на движение са най-широко използвани за профилактично и лечебно средство. С развитието на медицинската наука двигателната активност като средство за профилактика, лечение и рехабилитация се разширява и обогатява.

Кинезитерапията често се комбинира с други форми на лечение, включително физикална терапия, за да се увеличи терапевтичният ефект. В основата си терминът кинезитерапия означава лечение чрез движение.

Съвременната кинезитерапия носи в себе си схващането, че всички видове и форми на движението могат да бъдат разглеждани като лечебен фактор.

Работно време Сектор Физиотерапия през септември

Уведомяваме Ви, че в празничните дни на месец Септември, 06.09, 22.09, 23.09 и 24.09, работното време на сектор Физиотерапия ще бъде от 10:00ч. до 14:00ч.

Кинезитерапия при нас:

При нас можете да намерите занимания по кинезитерапия при всякакъв тип заболявания във всяка възраст (кликнете на надписите по-долу, за да се запознаете с отделните процедури):

Видео: Физиотерапия и рехабилитация при нас

Представяме ви видео с нашите „магьосници“, които без медикаменти ще ви помогнат да кажете „сбогом на болката“!  Екипът ни от физиотерапевти и рехабилитатори не само ще окажат помощ при болка и дискомфорт  при най-различни оплаквания и заболявания, но предлагат и специализирана грижа при подготовка за процедура по асистирана репродукция, при опорно-двигателни проблеми по време на бременността, при  подготовка за раждането, при следродилното възстановяване и при развитието на бебето и детето. Не са за пропускане и предлаганите масажни и естетични процедури, както и специализираните занимания по йога.

Сектор по физиотерапия и рехабилитация - обобщение

При прилагането на масаж и/или физиотерапевтични процедури с лечебна цел е добре те да са придружени от целенасочени упражнения, за да се затвърди полученият положителен ефект. В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ можете да се възползвате от разнообразни физиотерапевтични и рехабилитационни процедури, а за тези от Вас, които предпочитат водните занимания – специализиран воден сектор за бременни и родители с деца – басейн, джакузи, сауна. Вижте повече за водния център на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ТУК.