detska_konsultacia840x500

Детска консултация - акценти

Честотата на профилактичните прегледи и консултации съгласно медицинския педиатричен стандарт се препоръчва да бъдат, както следва:
- при деца до 1 година – ежемесечно;
- при деца от 1 до 2 години – четири пъти годишно – на всеки три месеца;
- при деца от 2 до 7 години – два пъти годишно – на всеки шест месеца.

Детска консултация

По време на детската консултация се извършват следните медицински дейности:

-Наблюдение и оценка на физическото и нервно-психическото развитие на детето в съответствие с възрастта му (обстоен преглед, измерване на ръст, тегло, оценка на психическото развитие, измерване на обиколка на главата и гърдите, обща оценка на зрението и слуха);
- Даване указания за рационално хранене, наблюдение и оценка за тяхното изпълнение;
- Повишаване на защитните сили на организма на детето чрез следене за правилния хигиенен режим на отглеждане, даване на съвети за провеждане на закалителни процедури, даване на указания за провеждане на препоръчителни имунизации;
- Диагностично-лечебни дейности, включващи и лабораторни изследвания;
- Контролни прегледи с цел проследяване състоянието на детето и ефекта от приложеното лечение, и др.
Педиатрични грижи - свържете се с нас

За да си запишете час при педиатър или да научите повече за нашия абонаментен пакет за детска консултация, се обадете на контактния ни център: 02 920 09 01.

Видео: Педиатричният кабинет в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Нашата грижа и внимание не приключва с проследяването на бременността и раждането на вашето съкровище. За най-малките сме създали приказен педиатричен кабинет с прекрасни педиатри, при които прегледите преминават с предразполагащо и персонално отношение към всяко дете. Гледайте специалното ни видео за нашия уникален педиатричен кабинет и лъчезарните ни специалисти д-р Иван Стаменов, д-р Милка Дикова и акушерка Илияна Йорданова.

Педиатрични грижи - обобщение

Повишаване на защитните сили на организма на детето чрез следене за правилния хигиенен режим на отглеждане, даване на съвети за провеждане на закалителни процедури, даване на указания за провеждане на препоръчителни имунизации. За всичко това ще ви помогнат нашите специалисти педиатри. Поинтересувайте се и за пакет за детска консултация в Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Педиатрия