Когато УЗ прегледът се превръща в истинско общуване с новия член на семейството

VolusonE10

Благодарение на специализирана апаратура в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ бебето се показва в корема на мама в HD образ. Нововъведението превръща рутинният преглед част от надлежното проследяване на бременността в неповторима среща с очаквания нов член на семейството.

За родителите, очакващи раждането на своето прекрасно бебе, първото ултразвуково изследване е  изключително вълнуващо събитие. Това е първият път, когато те могат да видят своето очаквано слънчице. Именно тук е много важната роля на специалистите по фетална медицина, които имат отговорността, но и честта, не само да направят обстоен преглед за развитието на бебето и да открият евентуални проблеми, но и да представят на бъдещите родители новия член на семейството.

По време на прегледите в Отделението ни по фетална медицина можете за първи път да видите своето бебе отблизо. Погрижили сме се това да бъде завладяващо и наистина незабравимо преживяване. Като един от най-иновативните центрове за женско и семейно здраве винаги инвестираме в най-съвременната апаратура, без която съвременната добра практика в медицината става невъзможна.

С помощта на изключително модерния УЗ апарат GE Healthcare – Voluson E10, специалистите по фетална медицина получават невиждани досега възможности за детайлно изображение във формат с висока резолюция. Така се виждат не само най-дребните детайли, необходими за обективното състояние и развитие на бебето,  но се получават и забележителни образи, които превръщат прегледа в първото общуване с новия член на семейството. Нещо повече, иновативните приложения и изключителната технология са подобни на виртуално монтажно студио – използвайки стандартните данни от УЗИ, те изчисляват дълбочината, формата и детайлите на вътрешните структури. Към това се добавят и намаляването на шумовете в картината, оптимизирането на изображението, цвета и осветлението. Ето как неусетно прегледът с детайлната картина, която позволява дори корекция на светлинното поле, се превръща в истинско общуване с новия член на семейството още преди неговото раждане.