bebeta

Проследяване при нас

Медицински комплекс „Д-р Щерев” предлага проследяване на бременност самостоятелно като Женска консултация и абонаментно чрез следните четири пакета:

При нас ще получите квалифицирана персонална грижа по време на цялата бременност от подготвени акушер-гинеколог, високоспециализирани прегледи (биохимичен скрининг, фетална морфология, фетална ехокардиография) от сертифицирани на европейско ниво специалисти по фетална медицина и всички необходими клинични изследвания, извършени „под един покрив”.

Какво представлява женската консултация? uzd_bremennost По време на женската консултация акушер-гинекологът определя вероятната дата за раждането на бебето (вероятният термин на раждането – ВТР). Снема анамнеза за рискови фактори (възраст, придружаващи заболявания, усложнения на предишни бременности, вредни навици и други), проследява теглото на бременната, кръвното налягане, обиколката на корема, движенията и сърдечните тонове на бебето (NST), положението, в което се намира бебето. Назначава и съответните изследвания – определяне на кръвна група и Rh фактор, ПКК, СУЕ, кръвна захар, урина (седимент), изследване за сифилис, хепатит В, СПИН (пpи съгласие), биохимичен скрининг за оценка на риска от синдром на Даун и дефекти на невралната тръба. Взема онкопрофилактична цитонамазка и влагалищен секрет за микробиологично изследване. При необходимост назначава допълнителни изследвания извън стандартните, както и консултации със специалисти от други медицински специалности. Акушер-гинекологът препоръчва и определен хранително – двигателен режим, който да бъде спазван през бременността. В случай, че акушер-гинекологът е проследявал бременността, той издава и “Карта за профилактика на бременността” (обменна карта) за родилния дом 45 дни преди вероятната дата за раждане. В цената на женската консултация не се включват лабораторните изследвания.

Какво включва пакетното проследяване при нас?

За повече информация относно четирите пакета за проследяване – минимален, стандартен, разширен и оптимален, моля, вижте секция „Абонаментно проследяване”.

Какви специализирани прегледи можете да получите в нашия сектор по пренатална медицина?

Повече информация за първи триместър скрининг можете да видите от тук. От тук можете да научите повече за феталната морфология. За специализирани преглед за фетална ехокардиография (преглед на сърцето на плода) можете да прочетете от тук.

Представяне на възможностите за проследяване на бременост в Медицински комплекс “Д-р Щерев”, можете да видите от видеоклипа по-долу: