fetalna

Фетална морфология

В Медицински комплекс “Д-р Щерев” се предлага услугата фетална морфология за бременни. Изследването се извършва със съвременна ултразвукова апаратура от акушер-гинеколог, специалист по фетална морфология.

Какво представлява изследването фетална морфология? Феталната морфология представлява обстойно и високо-специализирано ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода. В зависимост от гестационния срок се получава информация относно феталното развитие и протичането на бременността. Целта на изследването е да се оцени анатомията на плода и да се изключат или установят аномалии, които се проявяват в по-късните срокове от бременността. Прави се оценка на размерите и растежа на плода, плацентата, пъпната връв и околоплодните води, маточната шийка, кръвотока в различните съдове на плода. Извършва се при празен пикочен мехур, трансабдоминално (през корема), а при необходимост и трансвагинално (през влагалището) за оценка на трудно достъпни за оглед зони. За целта може да се използва 2D-ехография и 3 – 4D-ехография с или без доплерово изследване.

В кои случаи се препоръчва фетална морфология? Изследването се препоръчва при всички бременни.

Резултати от фетална морфология Резултатите от изследването са готови веднага след завършването на прегледа. В случай, че е открит вроден проблем на плода, акушер-гинекологът ще обсъди констатациите с пациентката и възможностите за лечение.

За информация и записване на час: За информация и записване на час, моля свържете се с контактния ни център на тел.: 02 920 09 01