Rodilno

Представяне на родилното отделение

Родилното отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е открито на 09 Декември 2006 г. Датата на официалното откриване не е случайно избрана, тя е свързана с православния християнски празник Зачатие на света и праведна Анна, майката на Пресвета Богородица – патрон на отделението. На 09 декември 2014 г. е официално открито разширеното и обновено родилно отделение – повече информация можете да получите от тук.

 

Родилното ни отделение се състои от: – Две предродилни зали – в предродилната зала се настанява родилката в непосредствена подготовка за раждането. През това време екип от лекари и акушерки следят тоновете на бебето и контракциите на майката на модерен монитор;

Predrodilna_Dr.Shterev

- Родилна зала, в която се водят нормални раждания – обзаведена със специално анатомично легло, произведено в Германия, осигуряващо максимален комфорт и улеснение на раждащата жена. Повече за естественото раждане в нашата болница можете да прочете от тук.

rodilna_zala

- Две операционни зали за оперативно родоразрешение (цезарово сечение) – модерно оборудвана по най-високите изисквания на европейските стандарти. Повече за раждането чрез цезарово сечение в нашата болница можете да прочетете от тук.

cezarovo

- Интензивен сектор за следродилни и следоперативни грижи – в него наблюдават родилите жени в различен срок в зависимост от типа на раждане, като основните им жизнени показатели се следят на съвременни реанимационни апарати. За тях се грижат съвместно екип от акушер-гинеколог, акушерка и реаниматор. По време на тези първи часове на реанимационното възстановяване бебетата са настанени в отделна, затоплена и специално пригодена за улесняване на адаптацията им стая, снабдена с най-ново поколение кувьоз за интензивни грижи на недоносени деца, в която са под грижите на лекар-неонатолог. По всяко едно време, ако родилката има желание за това

intenzivno_Dr.Shterev

- Стационар за следролен престой и възстановяване –  В стационара се предлагат първокачествени условия и необходимите удобства за приятен, уютен и спокоен престой в подготовка на раждането и следродилно възстановяване на майките под непрекъснат лекарски контрол и грижа от квалифициран акушерски персонал. Всяка стая разполага със собствен санитарен възел и баня и е оборудвана с телевизор и кабелна телевизия, климатик, мини бар (хладилник), телефон и безжичен интернет достъп.

stacionar2

Престой в родилното отделение на АГ болница „Д-р Щерев”: От тук можете да се запознаете с пълно описание на медицинските грижи, болничния престой, комфортните условия за следродилно възстановяване и допълнителните аксесоари и козметични принадлежности за майката и бебето, включени в пакетната цена за раждане в АГ болница „Д-р Щерев”. По време на престоя си (3 дни при нормално раждане и 5 дни след цезарово сечение) майките се преглеждат всекидневно от лекар акушер-гинеколог, а бебета от лекар неонатолог. При нужда и желание се предоставя възможност за консултация с психолог. В грижите се включва и 24-часово наблюдение от екип от квалифицирани акушерки.

Stacionar0_Dr.Shterev

В нашата болница се спазва принципът за неотделяне на майката от детето й. Това е най-добрият начин да се задействат майчините инстинкти, както и да се активизират физиологичните процеси в организма на родилката, спомагащи за производството на майчина кърма. Новородените се настаняват при майките в новите ни бебешки легла с регулиране на височината и положението, които осигуряват максимален комфорт на бебето и майката. През целия престой майките получават практически съвети от нашите лекари и акушерки относно първите грижи за бебето.По желание бебето може да се гледа и от акушерка в отделна стая до възстановяването на родилката и до момента, в който тя се почувства готова да вземе детето при себе си. Отделно отново по желание на родилката по време на нейния престой в болницата новороденото може да се поема за гледане през нощта от екипа от акушерки в отделна стая.

bebeta

Нашата болница насърчава естественото хранене на бебетата – екипът от акушерки дават първи съвети за кърмене на родилката. Новородените се захранват на 6-тия час и се хранят по 7 пъти на денонощие от раждането. При липса на кърма у майката в началния период бебетата се хранят от млечната кухня, снабдена със стерилизатор на болницата. По време на следродилния престой се извършва ежедневен тоалет на бебето (обработка на пъпен остатък, тоалет на кожата, тоалет на очите и ушите, смяна на памперси). След приключване на няколкодневното (в зависимост от типа раждане) следродилно възстановяване в Залата за изписване на болницата семейството и роднините могат да направят първите си снимки за албума на своето дете. 40 дни след раждането майките идват на контролен преглед при акушер-гинеколог.

izpisvane

Заповядайте при нас, за да родите при най-модерни условия и професионални медицински грижи. С нашата грижа и внимание тук ще се чувствате като у дома си! Ако желаете да разгледате прекрасните условия за раждане и послеродов престой при нас, можете да ни посетите по време на инициативата “Ден на отворените врати в родилно отделение” която се организира два пъти в месеца (обикновено в четвъртъци) от 16,00 ч. Необходимо е предварително записване: Регистратура – тел.: 02/920 09 01; мобилен: 0887 251 298; 0879 121 897