harmony-head

Harmony пренатален тест за хромозомни аномалии

Какво e HARMONY пренатален тест?
HARMONY е пренатален тест за хромозомни аномалии, при който без никакъв риск от загуба на бременността се взима стандартна проба от майчината кръв, от която се изолира ДНК на бебето. Технологията, базирана на ДНК анализ, използвана при HARMONY тест, установява с точност до 99% наличието на определение аномалии на плода. Тестът идентифицира повече от 99% от плодове с тризомия 21 (синдром на Даун), 98% от плодовете с тризомия 18 (синдром на Едуардс) и около 97% от плодовете с тризомия 13( синдром на Патау). Фалшиво положителните резултати при HARMONY тест са сведени до минимум – по-малко от 0.1%.

За кого е препоръчителен HARMONY пренатален тест?
HARMONY тест е подходящ за всяка бременна жена, но е особено препоръчителен при жени:
o над 35-годишна възраст;
o с ултразвукова находка на хромозомна аномалия, установена при първи триместър скрининг тест (т.нар. биохимичен скрининг) или при фетална морфология;
o с анамнеза за тризомия при предходно раждане; след ин витро процедура; с предходни спонтанни аборти.

Кога и как се извършва HARMONY пренатален тест?
Тестът може да се извърши след 10 гестационна седмица на бременността. Кръвната проба за извършване на HARMONY тест се взема в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, след което се изпраща за анализ в лаборатория Ariosa Diagnostics. Резултатите се получават в рамките на 10 работни дни, като се консултират от специалист по фетална медицина и при нужда от генетик.
Ariosa Diagnostics е лаборатория специализирана в областта на молекулярната диагностика, базирана в Сан Хосе, Калифорния, САЩ. Ръководена от добре обучен и опитен екип, Ariosa Diagnostics използва своя собствена технология за анализ на ДНК на плода в кръвта на майката. Лабораторията е основана през 2008 година и е лидер в САЩ и в световен мащаб при предлагането на неинвазивни тестове на фетална ДНК.

Предлагането на теста HARMONY в България е част от концепцията на Медицински комплекс „Д-р Щерев” за развитието на модерен център по фетална и пренатална медицина, който да предлага на българските пациенти приложение на последните достижения на световната медицина в областта на грижата за бременната жена и носеното от нея дете.

Каква е цената на HARMONY пренатален тест?
Цената на теста е 1200 лв.

HARMONY пренатален тест се извършва след предварително записване на час в следните дни:
Понеделник – Четвъртък от 09.30 до 13.30 ч.

За записване на час за HARMONY пренатален тест:
Централна регистратура: (02) 920 09 01

За допълнителна информация и получаване на резултати от HARMONY пренатален тест:
Генетична лаборатория: 0897 094 423