Повече за нас

Престой в родилно и гинекологично отделение
Храненето на пациентите се извършва от външна фирма, която предоставя качествено приготвена храна по предварително утвърдено меню, съобразено с индивидуалните нужди на всяка жена.
При постъпване в родилно или гинекологично отделение, ние ви предоставяме спално бельо, хавлии, халат.
На територията на Медицински комплекс “Д-р Щерев” е осигурен безплатен интернет достъп (Wi-Fi).
Всяка стая е оборудвана с телевизор, собствен санитарен възел, климатик и всички необходими удобства за възстановяване след раждане или операция Всичко това на фона на чистотата и уюта, които са задължителни условия в нашите отделения. Всяка стая е приготвена и обзаведена с индивидуален стил в приятни цветове, за да се чувствате като у дома си. Пациентите на болницата са под денонощна медицинска грижа.  ВИП стаите ни разполагат със самостоятелно легло и кът за почивка на пациентите и техните близки.

Процедура за жалби и оплаквания
Ние от Медицински комплекс „Д-р Щерев” се стремим да ви предоставим максимално качествени здравни грижи, като едновременно с това се обръщаме с индивидуално отношение и осигуряваме нужния на всеки пациент комфорт, за да оправдаем гласуваното ни доверие.
Ако все пак имате вашите препоръки, забележки или жалби, можете да се обърнете към нас. Колегите от отдел Информация приемат вашите сигнали на място в болницата. При подаването на такъв, ще получите входящ номер, а след разглеждането на проблема, максимално бързо ще ви бъде върнат персонален отговор. Всяка препоръка от ваша страна е изключително важна за нас. Затова сме готови да приемем мнението ви на нашата електронна поща contact@shterevhospital.com, както и като лично съобщение до официалната ни  Facebook страница. Екипът ни разглежда всяка ваша идея и след анализ сме готови за промени в името на вашия комфорт.


Процедура по борба с болката
Когато изпитвате болка е трудно да мислите за всичко друго. Екипът ни от специалисти могат да ви помогне в този труден момент с цялостен план за лечение на болка, предназначен да намали дискомфорта и да подобри и възстанови функциите ви след раждането или операция. Ето някои от леченията и процедурите, предлагани в Медицински комплекс „Д-р Щерев”:

Епидурална блокада
Епидуралната анестезия обезболява само долната част на тялото. За разлика от пълната упойка, пациентът остава в съзнание. При епидуралната анестезия се прави блокада на нервните пътища между гръбначния канал и твърдата мозъчна обвивка на гръбначния мозък.
Кога се прилага?
Най-често при отстраняване на болката в долната част на тялото – при раждане или други оперативни интервенции.
Как се провежда?
Eпидуралната анестезия се изпълнява в долната част на гърба. Преди изпълнение кожата се обработва с антисептик. След това анестезиологът прави местна анестезия на кожата на мястото на пункцията. Въвежда се специална куха игла, през която се вкарва епидурален катетър – тънка гъвкава тръбичка с отвори на върха. Иглата се изтегля, а катетърът остава в епидуралното пространство. През него се въвеждат необходимите обезболяващи медикаменти.
Спинална анестезия
Вид упойка, която се поставя в гръбначния стълб на пациента и се използва преди медицинска манипулация.
Кога се прилага?
При оперативно родоразрешение, хистероскопия и др. оперативни интервенции.
Как се провежда?
Анестезията се постига чрез инжектиране на локален анестетик в спиналното пространство. Постепенно се блокира провеждането на нервните импулси по гръбначно мозъчните влакна в различна последователност. Постига се сетивен и моторен блок.
Обща анестезия
Анестезията се постига чрез различни съчетания от венозни анестетици, кислород, двуазотен окис и халогенизиран въглеводород и мускулни релаксанти. Тези комбинации позволяват да се избегнат страничните ефекти на всеки един медикамент чрез използване на няколко от тях в по-малки дози.
Кратка венозна анестезия
Инжектиране на медикаменти (локални анестетици), които прекъсват временно предаването на нервните импулси от оперативната зона към мозъка. Прилага се при хистероскопия, абразио, пункция на фоликули и т.н.


Непланирани операции, вътреболнични инфекции, смъртност
През 2019 г. в Медицински комплекс „Д-р Щерев” са лекувани общо 26 209 пациенти в диагностично-консултативния блок и 5374 пациенти в болничния блок. Смъртността през този период в болницата е 0.03%. През 2019 г. вътреболничните инфекции за цялата болница са 0%. Непланираните повторни операции за периода са 0.20%.


Медицински комплекс д-р Щерев" ЕАД уведомява заинтересованите лица и общественост за своето инвестиционно предложение „Основен ремонт, реконструкция и промяна на предназначението на съществуваща Административна сграда в МНОГОПРОФИЛНА БОЛНИЦА ЗА АКТИВНО ЛЕЧЕНИЕ, находяща се в поземлен имот /сграда/ с идентификатор 67372.153.411.1, м. Лозище, гр. Сливница“. Информация по чл. 4, ал. 1 от Наредбата за ОВОС - ТУК (отваря се с линк). Становища и мнения се приемат на 
електринна поща michael.eltal@gmail.com, както и в РИОСВ - София.

Видео разходка из Медицински комплекс "Д-р Щерев"

През 2019 г. посрещнахме много новости – нови стаи в родилното ни отделение, нова зала за изписване, нови занимания и курсове за бъдещи и настоящи родители. Готвим още много промени, за да направим медицинската грижа за вас още по-качествена, а престоя ви в болницата – по-приятен. С това видео искаме да ви напомним за уюта, топлината, радостта и красотата, с които всекидневно се стараем да ви посрещаме. И се надяваме емоциите, които предизвиква то у вас, да са приятни и скоро да ви видим на някое от събитията ни за минали и настоящи пациенти – защото всички ние част от семейството на Медицински комплекс „Д-р Щерев“.