Анестезиологичният екип продължава да повишава експертизата си

anest_450x250Често акушер-гинеколозите са тези, които са във фокуса на вниманието на пациентите и на широката общественост, когато става дума за репродуктивно здраве. Но всеки, прекрачил прага на Медицински комплекс „Д-р Щерев“, знае, че истински важните битки се водят от сплотен екип, който освен пациентите включва акушер-гинеколози, ембриолози, биолози, анестезиолози, акушерки, уролози, андролози, ендокринолози, неонатолози и други специалисти, когато това е необходимо.

Преди броени дни част от анестезиологичният екип на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ участва в най-големия специализиран европейски форум, посветен на обезболяването, постоперативната и интензивната грижа и реанимационното лечение на пациентите. В унисон със стремежа на екипа за постоянно повишаване на квалификацията и продължаващо обучение на специалистите, които всеки ден са до пациентите в най-важните моменти от живота им, д-р Александра Цолова, д-р Мария Матеска и д-р Севдалина Маразова бяха сред делегатите на Euroanaesthesia 2018, провело се в Копенхаген (Дания) през юни. Като участници в събитието те се запознаха с най-актуалните научни данни и практически техники в сферата на анестезиологията. Сред ключовите аспекти на научния форум беше и представянето на изводи от клинични изследвания, на насоки за работа и на актуални фармацевтични аспекти като неизменна част от работата на лекарите от направление Анестезиология и интензивна грижа.

Броени дни след форума в Дания в България се проведе Деветата национална конференция за лечение на болката с международно участие, в която се включиха д-р Николай Багеров, д-р Богдан Белков, д-р Дилян Янакиев, д-р Светлин Иванов, както и анестезиологичните акушерки и сестри Теодора Николова, Боряна Маркова и Анна Пилитова. Те участваха в серия от научни доклади, представяне на постери и дискусии, посветени на ревматоидната, невропатичната, онкологична и следоперативна болка.

Пациентите на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се срещат с анестезиолозите всеки път, когато им предстоят сложни манипулации и операционни интервенции, включващи прилагането на анестезия или аналгезия. Но един от първите контакти с тях е по време на консултацията с анестезиолога, извършваща се преди всяко раждане, операция и редица други процедури. На тези срещи пациентите задават своите въпроси, споделят своите тревоги, а анестезиолозите ги превеждат през предстоящите предизвикателства с внимание, грижа и експертиза, за която спомага и продължаващата им квалификация. Запознайте се с екипа анестезиолози и анестезиологични акушерки ТУК.

Новини