Вече доцент е ръководителят на сектора по фетална медицина д-р Петя Чавеева

20210113 Чавеева 450х250Новата 2021-а година започва с повече от добра новина за Сектора по фетална медицина на Медицински комплекс "Д-р Щерев". Ръководителят на това ключово за проследяване на бременности звено д-р Петя Чавеева е вече доцент към Медицински университет-Плевен.

През 2018 г. доц. Петя Чавеева защити докторска степен по медицина след успешна защита на дисертационен труд на тема "Фетална хирургия при усложнена монохориална бременност с TRAP sequence. Оптимално време на лечение" в МУ-Плевен. Опитът й като пионер във въвеждането на вътреутробната хирургия в България и като ръководител на първия специализиран сектор по фетална медицина в страната, както и задълбочената й научноизследователска дейност са сред факторите, които я доведоха до поредния научен успех.

Гледайте видеовизитката на доц. Петя Чавеева ТУК!

От 2019 г. доц. Чавеева преподава и води изпити на чуждестранни студенти в МУ-Плевен. През последните години е изнесла десетки практически занятия за студенти и специализанти от цялата страна. Има участия като лектор в десетки национални и международни научни форуми. Но най-важното е, че всяка година на диагностичните и терапевтичните й умения се доверяват стотици бременни жени, които пътуват от цялата страна, за да получат най-точната оценка за състоянието на още неродените им бебчета.

Честито поредно постижение, доц. Чавеева!

Новини