В Медицински комплекс „Д-р Щерев” вече работи ваксинационен кабинет срещу COVID-19

20210222 Ваксинационен кабинет 1Следвайки основния си стремеж да се грижи за здравето на нашите пациенти, като им предложим качествено и всеобхватно медицинско обслужване, Медицински комплекс „Д-р Щерев” се включва в борбата с COVID-19, разкривайки ваксинационен кабинет. За да си поставите ваксина в болницата, трябва да спазите няколко лесни стъпки.

Записване на час за ваксинация

Всички желаещи да се ваксинират в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ могат да го направят, като е необходимо предварително записване на час по един от следните начини:
- чрез контактния ни център на телефон 02 920 09 01
- през сайта ни чрез онлайн формата за записване на часове ТУК
- на регистратурата на ет. 1 в болницата

Работно време на ваксинационния кабинет с предварително записани часове

Ваксинационният ни кабинет работи по следния график:
8:30 – 11:30 часа
13:30 – 15:30 часа

Местоположение на ваксинационния кабинет:

За да достигнете до ваксинационния ни кабинет, няма нужда да влизате в сградата на болницата. Той се намира непосредствено срещу централния вход на лечебното заведение (т. нар вход на старото кафене на болницата).

Важно! При вашето посещение с предварително записан час за поставяне на ваксина задължително носете лична карта.

 

Ваксина, която ще се прилага

Към момента имунизацията ще се извършва с ваксината на Oxford University/AstraZeneca. COVID-19 Vaccine AstraZeneca е показана за активна имунизация за превенция на COVID-19, причинен от SARS-CoV-2, при лица на възраст 18 и повече години.
С кратката характеристика на ваксината и листовката на Oxford University/AstraZeneca срещу COVID-19 можете да се запознаете на сайта на Министерството на здравеопазването ТУК.

Важно! За реимунизацията в указания срок след поставянето на първата ваксина е необходимо отново да запишете час по указания по-горе начин.

 

Допълнителна информация за прилаганата ваксина

Предполагаеми странични ефекти, описани от производителя:
Най-често съобщаваните нежелани реакции са чувствителност на мястото на инжектиране (63,7%), болка на мястото на инжектиране (54,2%), главоболие(52,6%), умора (53,1%), миалгия(44,0%), неразположение (44,2%), пирексия: включва усещане за повишена температура (33,6%) и повишена температура >38°C (7,9%), втрисане(31,9%), артралгия(26,4%) и гадене (21,9%). Повечето нежелани реакции са леки до умерени по тежест и обикновено отзвучават в рамките на няколко дни след ваксинацията. В сравнение с първата доза нежеланите реакции, съобщени след втората доза, са по-леки и се съобщават по-рядко.

20210222 Ваксинационен кабинет 2

Новини