Да залепиш ембрион е възможно

EmbryoGlueИнвитро/ICSI процедурата е сложен процес, който ангажирана много специалисти и включва различни важни детайли. Започва се с определянето на медицинските индикации за пристъпване към нея, преминава се през прегледи, контролирана овариална хиперстимулация, пункция, отглеждане и селектиране на ембрионите в инвитро лабораторията и накрая – ембриотрансфер в определен от екипа ден и час. Повече за това как протича една инвитро процедура можете да видите ТУК.

Когато се стигне до ембриотрансфера или връщането на определен брой ембриони в матката на жената, е възможно прилагането на една допълнителна техника за повишаване на успеваемостта при инвитро, а именно използването на т.нар. ембриолепило. Така общоприето се нарича специалната хранителна среда с търговско име EmbryoGlue®, която съдържа голямо количество хиалуронан. Това е патентован шведски продукт, чиято роля е да подпомогне имплантацията на ембриона след трансфер с цел постигането на успешна бременност.

Ембриолепилото спомага за създаването на контактите между клетките на ембриона и на матката, което подпомага процеса на имплантация. Прилагането на тази специална хранителна среда съдейства и за образуването на кръвоносни съдове, по които ембрионът може да се изхранва от майчиния организъм.

В инвитро лабораторията на Медицински комплекс „Д-р Щерев” ембриолепилото се прилага напълно безплатно при всяка една инвитро/ICSI процедура, като целта е да се увеличат шансовете за постигане на бременност и раждане на здраво бебче на колкото се може повече двойки, борещи се с репродуктивни проблеми.

Повече за всички допълнителни техники за повишаване успеваемостта при инвитро, които се прилагат в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, можете да видите ТУК.

Новини