Донорската програма на Медицински комплекс "Д-р Щерев" търси жените с големи сърца

Optima Ad 450x250Около донорството на яйцеклетки, за съжаление, съществуват много митове. А истината е, че за него се изискват най-вече голямо сърце и желание да подариш на друга, непозната жена, радостта, която ти вече си изживяла като майка.

Един от митовете е, че хормоналната стимулация за дарителите е прекалено силна. Истината е, че лекуващият лекар предписва на пациентите съвременна неагресивна хормонална терапия. Съществува и схващането, че след самата стимулация намалява яйчниковият резерв на жената. Истината е, че процедурата не влияе пряко върху нейния фертилен потенциал. Според слуховете, донорството на яйцеклетки било вид операция с травмиращ болничен престой. А всъщност процедурата по даряване на яйцеклетки е напълно безболезнена и продължава около 15–20 мин. Извършва се с венозна краткотрайна упойка, а болничният престой е 2 до 3 часа.

Научете всичко за дарителите на яйцеклетки ТУК!

Най-често потенциалните дарители се плашат от слуховете, че даряването на яйцеклетки е свързано с нерегламентирана търговска дейност. Истината е, че понякога думата „донорство“ се свързва с нерегламентирано заплащане. А в много страни по света това е рутинна процедура и не е табу. Затова Медицински комплекс „Д-р Щерев“ създаде дарителска програма OPTIMA EGGS съобразно всички правила на Министерството на здравеопазването и Изпълнителната агенция по трансплантация.

Вижте как една млада жена разказва какво е да си дарител на яйцеклетки - ТУК!

За да стане една жена донор на яйцеклетки, тя трябва да е на възраст между 18 и 34 години при неродствено и между 18 и 38 години при родствено даряване. Също така трябва да има поне едно живородено дете и да е без фамилна анамнеза за наследствени заболявания. Разбира се, тя преминава през прегледи и изследвания, които да дадат спокойствие на нея и медицинския екип, че не страда от аболявания или състояния, които крият риск за здравето и живота й. Донорска програма OPTIMA EGGS, разработена от екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев”, цели да разясни каква е процедурата за даряване на яйцеклетки и кои жени имат нужда от дарителска яйцеклетка.

Можете да получите цялата нужна информация по темата на телефони 0894511586 и 0892225974 или на имейл donation@shterevhospital.com.

Новини