Д-р Таня Милачич, ръководител на инвитро лабораторията ни, е и доцент към БАН

20210113 Милачич 450х250Краят на 2020 г. донесе много радостни новини за екипа на Медицински комплекс "Д-р Щерев". Едно от големите постижения е свързано с името на ръководителя на инвитро лабораторията и андрологичния сектор на болницата д-р Таня Милачич, дб. След успешно издържан конкурс тя вече е доцент към Института по биология и имунология на размножаването на Българската академия на науките (БАН).

Гледайте видеовизитката на доц. Таня Милачич ТУК!

Доц. Милачич е един от най-опитните кадри в екипа на болницата, където започва работа през 2004 г. като биолог. Постепенно повишава своите умения и квалификация, превръщайки се в топ ембриолог на национално и европейско ниво. Чест и търсен международен лектор, тя участва в редица инициативи на Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология (ESHRE), където е единственият представител на България в Специалната група по интереси „Репродуктивна генетика”. През 2010 г. защитава докторска дисертация на тема "Оценка на информативната стойност на генетичните и морфологични критерии за предимплантационна диагностика" към катедра "Медицинска генетика" на Медицински университет-София.

Вижте кои са композиторите на радостта за пациентите на болницата ТУК!

С успеха на доц. Милачич инвитро лабораторията и андрологичният сектор на Медицински комплекс "Д-р Щерев" могат да се похвалят със значим академичен състав. Освен нея, в екипа работят още трима доктори по биология - клиничен ембриолог доц. Иван Бочев, старши клиничен ембриолог Любослава Вълкова и биолог Боряна Петкова.

Пожелаваме на доц. Милачич и ръководения от нея екип още много успехи на научния фронт, а на практическия - бебета, разбира се!

Новини