Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 7 юни до 13 юни

сайтСкъпи приятели,

По традиция всеки четвъртък ви представяме какви интересни инициативи за пациентите предстоят в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ през следващите седем дни. Ще започнем с едно събитие, което ще се проведе извън болницата, но е изключително полезно за всички двойки, които се нуждаят от лечение чрез асистирани репродуктивни технологии.

В събота (8 юни) в Пловдив ще се проведе Ден на репродуктивното здраве, организиран от Сдружение „Зачатие“. По време на събитието проф. Атанас Щерев ще изнесе лекция на тема „Персонализираната медицина при приложението на АРТ“. А всички двойки, които имат нужда от консултация по въпросите за стерилитета, ще получат такава на щанда на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от ембриолога д-р Таня Милачич.

Отново в събота (8 юни) в болницата ще бъде и първата лекция от Училище за бъдещи родители „Ние създаваме радост“. Тя е посветена на подготовката за раждането. Всички бъдещи майки ще научат от изключително опитната Диди Димова, акушерка и психолог, каква е ролята им по време на раждането и как да се подготвят за този важен момент.

В понеделник (10 юни) е първият модул на „Курс по първа помощ за бебета и деца“, който се провежда в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Партньорите ни от Училище по първа помощ FirstAid ще научат всички участници как да реагират при внезапно възникнали животозастрашаващи ситуации с техните бебета и деца, сред които безсъзнание, липса на витални признаци, силно кървене, травми на глава, крайник или при чуждо тяло в дихателните пътища и задавяне.

Във вторник (11 юни) ще се проведе и „Ателие за ранно детско развитие“, което включва групови занимания за родители и деца от 8 до 24 месечна възраст, водени от опитните психолози от Ателие „Аз и Мама“. В рамките на един час майките имат възможност да обменят опит помежду си и да получат ценни съвети от професионалистите в областта на детското развитие и поведението. А за децата това време е истинско удоволствие, защото те се забавляват с интересни игри под звуците на приятна музика, учат се да се социализират и опознават света по нов начин. Ателието е и възможност за засилване на връзката между мама и бебе. То учи майките и как да разпознават истинските нужди на своите малчугани.

В четвъртък (13 юни) е поредното издание на нашия Ден на отворените врати в родилно отделение, който ви дава възможност да се включите в една от най-вълнуващите обиколки в нашата болница – тази в отделението, където се ражда новият живот.

Запишете се за нашите инициативи на регистратурата на болницата или на тел.: 02/920 09 01. Побързайте, местата са ограничени!

Новини