Медицински комплекс “Д-р Щерев” и ДНК подкрепят бъдещите родители

shterev_450x250Въпреки трудната за всички 2020-та година, екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” беше официален партньор на кампанията на ДНК “Направи го сега” и създаването на филма Направи го сега “Приказка за бъдещето”. Лентата е посветена на демографската криза в България и на нарастващия брой двойки с репродуктивни проблеми.

Гледайте ТУК филма на ДНК, създаден в партньорство с Медицински комплекс "Д-р Щерев"!

В него са събрани професионалните прогнози на най-добрите специалисти в областта на репродуктивната медицина, акушерството и гинекологията, сред които обичаната от пациентите ни доц. Мария Юнакова, както и на посланиците на инициативата – Петя Дикова, Мария Илиева и Юлияна Дончева. Те споделят своите лични истории по пътя им към сбъдването на мечтата им за бебе, както и как се развива животът им след това.

Основното послание и на медицинските специалисти, и на популярните лица е, че родителството не трябва да се отлага, защото когато решим, че вече сме готови на тази стъпка, тялото ни може да не е.

Отлагането на майчинството крие реална опасност жената да не може да забременее със свои собствени яйцеклетки и да изпита сериозни репродуктивни затруднения”, подчертава доц. Мария Юнакова. За това говорят и цифрите – по неофициални данни в България над 250 000 двойки срещат сериозни проблеми и не могат да имат деца без намесата на специалистите.

Eдин от основните мотиви за отлагането на тази стъпка е финансовото притеснение на бъдещите родители. Това е и причината като част от капанията на ДНК и тази година 20 семейства да имат уникалния шанс да облекчат значително бюджета си, като получат специални пакети, включващи всичко необходимо за отглеждането на техните деца през първата им година след раждането. В тези страхотни подаръци Медицински комплекс "Д-р Щерев" участва с педиатричните си пакети, а всеки родител и пациент на болницата знае какво спокойствие носи прегледът при педиатъра ни д-р Иван Стаменов.

За да участват в тегленето на 20-те пакета, двойките трябва да регистрират бременността на сайта на кампанията www.napravigo.bg до 31 януари 2021 г. Кои са 20-те късметлии ще стане ясно през месец февруари, а децата на кампанията ще бъдат събрани заедно на Национално кръщене през месец октомври.

Новини