Медицински комплекс "Д-р Щерев" работи при засилени мерки за сигурност

portrait-doctor-wearing-face-maskВъв връзка с обявените днес по-строги противоепидемични мерки напомняме, че Медицински комплекс "Д-р Щерев" работи при засилен контрол с цел сигурност и безопасност на пациентите и екипа на лечебното заведение. Затова напомняме на пациентите на болницата, че:

- Амбулаторните прегледи при специалистите от екипа на болницата ще се извършват спрямо графика на лекарите и предварително записаните часове. При промяна, пациентите ще бъдат своевременно информирани.

- Всички дейности по асистирана репродукция продължават да се извършват съгласно плана за лечение, изготвен от съответния репродуктивен специалист. Прегледите, изследванията и манипулациите подлежат на правилата за безопасност, приложими в цялата болница.

- Родилно отделение функционира денонощно.

10 правила за безопасно посещение на лечебно заведение

В Медицински комплекс "Д-р Щерев" се извършват само спешни гинекологични оперативни интервенции. Молим, обсъдете с лекуващия ви акушер-гинеколог статута на състоянието си и изисква ли то спешна лекарска намеса! Ако се колебаете за спешността на състоянието си, моля, свържете се с екипа ни на телефон 02 920 0901!

Клиничната лаборатория, аптеката и всички други звена на болницата, обслужващи директно пациенти, работят с утвърдения и обявен на сайта ни график.

Напомняме, че в Медицински комплекс "Д-р Щерев" важат строги правила за достъп и работа:

- Влизането в лечебното заведение се осъществява само през централния вход, след измерване на температурата от автоматична система, поставяне на маска и калцуни. След влизане, ръцете се дезинфекцират, като диспенсери с препарат са поставени на достъпни и видни места в болницата.

Нова модерна система за достъп в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

- Придружителите, които не участват в лечението, биват спирани на входа на болницата с молба да изчакат отвън. Това се прави с цел избягване струпването на хора в коридорите и други общи зони на болницата.

- Кабинетите, манипулационните и операционните се проветряват, почистват и дезинфекцират регулярно с нужните за това препарати и инструментариум.

И още:
- Не се допускат свиждания в Родилно и Гинекологично отделения
- Изписванията на родилките и техните бебета се осъществява без посетители и не се използва предназначената за целта зала
- Ден на отворените врати в Родилно отделение и груповото ни училище за бъдещи родители са преустановени

Ако ви предстои посещение в Медицински комплекс "Д-р Щерев", но чувствате неразположение, имате висока температура, кашлица, или други симптоми, които будят тревога, моля, първо позвънете на 02 920 0901!

Мерки за безопасност на бременни и двойки с репродуктивни проблеми по време на пандемия

Новини