Нова тикет система намалява чакането пред лабораторията

20210105 Лаборатория 450х250Съвременната медицина и точната диагностика са немислими без лабораторни тестове. Точно за тяхното извършване обаче често изчакването е най-голямо. За да се намали чакането, а и струпването на повече хора в ситуация на пандемия, е необходим по-сериозен контрол. Безопасността е особено важна, когато става въпрос за бременни жени и пациенти, на които им предстои инвитро процедура.

Поради това, а и за да отговорим на честите сигнали на пациентите за дълго чакане и объркан ред, в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ беше въведена нова тикет система, която да управлява реда пред клиничната лаборатория.

Как функционира системата?

При регистрацията ви за лабораторията получавате билет с пореден номер за прием. Тикет системата посочва броя на чакащите, както и часа на регистрация. Пред лабораторията е монтирана система за гласово и визуално насочване на пациентите по номер. Пациентът е информиран за броя на изчакващите преди него и през това време може да посети болничното кафене или да свърши друг тип административна работа. Редът за достъп до лабораторията се запазва благодарение на тикет системата.

Ако се налага повторно влизане при лаборант заради спецификата на определен тест (например обременяване с глюкоза, което се извършва трикратно на точни интервали от време), не е необходимо допълнително изчакване.

Новини