Нови групови занимания в Аквасектора към Медицински комплекс “Д-р Щерев” ви очакват от началото на януари

akva_sektorПо-традиция всяка Нова година започва с куп обещания за промени в живота ни. Голяма част от тях обаче постепенно отпадат в момента, в който се върнем към обичайните си занимания и задължения. Според наблюденията на психолозите, сред най-честите обещания за промени попадат тези, свързани с подобряването на физическото ни състояние – отслабване, влизане във форма, подобряване на здравето.

Един от най-добрите начини да изпълните всички тези желания, без да пилеете много време и средства, е ако започнете да се занимавате с воден спорт. Според специалистите, именно тренировките във вода са сред най-ефективните за влизането в добра форма и то за кратко време.

А причината е проста – натоварването на мускулите под вода е доста по-силно, като същевременно с това не се усеща умора, така както във фитнес залата. И още, плуването и водните занимания понижават кръвното налягане, подпомагат контролирането на нивото на кръвната захар, могат да помогнат или да намалят част от болките при стари травми, да облекчат болките в ставите и сковаността.

Ако изберете водните занимания за подобряване на формата си е добре да знаете още, че по този начин не просто ще подпомогнете тялото си да изгори повече калории, но и ще подобрите съня си. Eдно от последните изследвания сред хора, страдащи от безсъние, установява, че при редовно плуване се повишава качеството на живот и това води до редовен и здрав сън. А само за един час плуване с ниско и умерено темпо 73-килограмов човек изгаря приблизително 423 калории. Количеството им почти се удвоява, ако интензивността на движенията във вода е по-висока.

Като част от цялостната грижа за нашите пациенти Аквасекторът на Медицински комплекс “Д-р Щерев” предлагаме серия от познати и нови инициативи, от които можете да се възползвате:

  • Водна гимнастика за бременни за настроение и здраво тяло по време на този важен период
  • Медицинска гимнастика за хора с болки и скованост в тялото, следоперативни състояния и др.
  • Кардио аеробика за тонизиране на мускулите и изгаряне на излишните килограми
  • Групи Родител + Бебе за спомагане ранното развитие на най-малките

 

Инициативите ще се провеждат и по нов график. За повече информация можете да се свържете със сектор Физиотерапия и АКВА сектор на 0877 53 17 19 или на имейл physio@shterevhospital.com

 

Новини