Приветстваме двама акушер-гинеколози сред младите специалисти от екипа на Медицински комплекс “Д-р Щерев”

Novi_LekariОт началото на 2020 г. екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” се увеличи с още двама акушер-гинеколози. Всъщност нашите пациенти вече ги познават, защото това са доказалите се, но като младши лекари в болницата, д-р Елица Валериева и д-р Васил Калев. И двамата започват работа в Медицински комплекс „Д-р Щерев”, докато се обучават и трупат опит за своята специалност по „Акушерство и гинекология“.

Д-р Елица Валериева работи основно под вещото ръководство на завеждащия Родилно отделение д-р Мариян Александров, но и като част от екипи по оперативна гинекология и асистирана репродукция. През годините д-р Валериева вече е посрещнала и обгрижила стотици пациенти. Готовността да помогне при разрешаването на всеки един индивидуален случай, както и натрупаните и знания и опит, я превръщат в един от предпочитаните ни млади лекари в екип „Проследяване на бременност и раждане“.

Д-р Васил Калев от години е част от Сектора по фетална медицина на Медицински комплекс “Д-р Щерев”, където се обучава под вещото ръководство на ръководителя на сектора д-р Петя Чавеева. Той ще продължи развитието си в това модерно медицинско направление, за да се грижи за най-малките ни пациенти още в утробата на майките им и да дарява бременните с безценните моменти, в които за първи път виждат малката ръчичка, краченце или носле.

Разширяването на екипите на болницата с двамата млади акушер-гинеколози е част от мисията, която проф. Атанас Щерев и лекарите от Медицински комплекс „Д-р Щерев” изпълняват всеки ден, а именно обучението на млади и талантливи специалисти, което започва от студентската скамейка и продължава и след придобиването на специалност.

Пожелаваме на д-р Елица Валериева и д-р Васил Калев много здрави и щастливи пациенти, гукащи бебета и дълги години на професионално удовлетворение и радост!

Новини