Проф. Атанас Щерев и д-р Таня Милачич ще вземат участие в Деня на репродуктивното здраве в Пловдив

Zachatie_DRZ_2019_450x250Проф. Атанас Щерев и ръководителят на инвитро лабораторията и андрологичния сектор на Медицински комплпекс „Д-р Щерев“ д-р Таня Милачич ще вземат участие в Деня на репродуктивното здраве, организиран от Сдружение „Зачатие“ в Пловдив на 8 юни. Проф. Щерев ще изнесе лекция на тема „Персонализираната медицина при приложението на АРТ“. А всички двойки, които имат нужда от консултация по въпросите за стерилитета, ще получат такава на щанда на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от ембриолога д-р Таня Милачич.

Повече за събитието

Денят на репродуктивното здраве ще се проведе на 8 юни от 11 часа в Пловдив, хотел Рамада. Събитието се организира за четиринадесети пореден път, а целта му е водещи специалисти в областта на репродуктивната медицина да представят на пациентите съвременните технологии за лечение на стерилитет, както и да привлече вниманието на обществеността и институциите върху проблемите на инфертилитета.

Мотото на тазгодишното издание е „Поглед към теб“, а акушер-гинеколози, ембриолози, ендокринолози, андролози, генетици, имунолози, психолози и др. ще дискутират необходимостта от навременна профилактика и превенция на репродуктивните заболявания, както и съвременните методи и постижения.

По време на събитието пациентите ще могат да посетят и по Експо–алеята „С поглед към теб“, където ще получат допълнителна информация и ще се срещнат с най-добрите специалисти в областта. А петима от посетителите, изтеглени чрез жребий, ще получат ваучер за диагностициране и лечение на стерилитет, който ще бъде на стойност 500 лв. и е осигурен от Сдружение „Зачатие“.

Нашите представители

Проф. Атанас Щерев първи прилага инвитро методиката в България преди повече от 30 години. Интересите му в тази сфера водят до създаването на един от най-модерните центрове за лечение на стерилитет, гинекологична профилактика, фетална медицина, проследяване на бременност и раждане в страната – Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

Ръководителят на инвитро лабораторията и андрологичния сектор на болницата Таня Милачич, дб, е утвърден специалист и международен лектор. Тя работи в екипа на проф. Щерев от 2000 г., носител е на сертификат за старши клиничен ембриолог от Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология.

С три десетилетия успехи в асистираната репродукция екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев” е помогнал на хиляди български жени и двойки да изпитат най-голямата радост – звънкия смях на бебе у дома. Над 10 000 са вече децата, появили се след прилагането на различни асистирани репродуктивни техники и допълнителни модерни методи за лечение на стерилитет под вещата намеса на акушер-гинеколозите, ембриолозите и биолозите на болницата.

Новини