Проф. Инго фон Леферн гостува в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

Ingo_von_Leffern_450x250На 24 и 25 октомври Медицински комплекс „Д-р Щерев“, в сътрудничество с Института по репродуктивно здраве, е домакин на  проф. Инго фон Леферн, директор на Албертинските гинекологични клиники и на Клиниката по акушерство и гинекология на Албертинската болница в Хамбург.

Хирургът е един от водещите специалисти в областта на гинекологията в Германия. В ръководената от него клиника в Хамбург се извършват ежегодно около 3500 гинекологични операции с прилагане на иновативни ултразвукови техники, лазерна терапия и методите на минимално инвазивната хирургия. 

Екип от специалисти от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и проф. Инго фон Леферн ще извършат гинекологични оперативни интервенции, които се излъчват на живо чрез телевръзка от операционната зала.

Програмата на събитието включва още лекции с видео презентации с насоченост към млади лекари и лекари, специализиращи в областта на акушерството и гинекологията. Кръгла маса на тема „Диагностика и съвременно лечение на ендометриозата, в частност на дълбоко инфилтриращата ендометриоза“, с участието на проф. фон Леферн и на водещи български специалисти, ще се проведе на 24 октомври.

Снимки от началото на семинарът по ендоскопска гинекологична хирургия с телемедицина за млади специалисти, специализанти и студенти по медицина може да видите от ТУК.

Новини