С официална заповед се възстановяват дейностите по АРТ

20200427 АРТСлед серия от критични експертни коментари през изминалата седмица по повод забраната за извършване на дейности по асистирана репродукция, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която диагностиката и лечението на инфертилитет се възстановяват.

Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве: Асистираната репродукция не бива да се спира

В заповедта на министър Ананиев се упоменават правилата за безопасен прием и лечение на пациенти, включващи задължително използване на лични предпазни средства от персонала, времево отстояние и дезинфекция между процедурите в помещенията за фоликуларна пункция и други. Следете рубриката Новини за официална информация от Медицински комплекс „Д-р Щерев“, включително за мерките, които се взимат за безопасността на пациентите и персонала на болницата.

Не забравяйте, че можете да запишете час за репродуктивен специалист освен на телефон 02 920 0901, също и през онлайн каналите ни: функция Запиши час онлайн на нашия интернет сайт, с лично съобщение до Facebook страницата ни или като пишете в нашия Viber канал. А докато чакате срещата си с репродуктивен специалист или сте преминали процедура и чакате положителния тест за бременност, не забравяйте да се пазите и да проявявате отговорност към здравето на вас и близките ви!

Важно за пациентите със заповеди от ЦАР

Заповедта за спиране на дейностите по асистирана репродукция дойде след възобновяване на плановите операции, женските и детските консултации. Напомняме, че от 27 април в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ възстановява работа педиатричният кабинет. Час за педиатър може да бъде записан на телефон 02 920 0901 всеки делничен ден от 10:00 до 16:00 часа. С цел по-голяма безопасност на най-малките пациенти, регулярни детски консултации на здрави деца ще се извършват във вторник и четвъртък, а прегледи при болнична симптоматика – в останалите дни по график.

Новини