Честит Международен ден на акушерката!

20200505 Midwifes_DayОбръщение на създателя на Медицински комплекс "Д-р Щерев" проф. Атанас Щерев към акушерската общност в България:

Уважаеми колеги,
Скъпи акушерки,

В тези дни на изпитания бих искал да ви кажа само едно – светът принадлежи на смелите!

А смелите сте вие
и нека ви напомня защо. Във време, когато броим всеки изгаснал живот, вие ежедневно посрещате изгрева на новия живот в ръцете си. Във време, когато хората по целия свят вече месеци са затворени със страх в домовете си, вие ежедневно заставате в бурята неустрашимо на вашия пост. Във време, когато от всякъде ни говорят за опасността и заплахата от бушуващата пандемия, вие ежедневно вдъхвате кураж и увереност на нуждаещите се от вашите грижи и професионализъм бременни жени.  Защото вие не може да си останете вкъщи, вие сте акушерки. Вие сте смели!

Продължавайте да ни зареждате с вашия кураж, смелост и всеотдайност. Епидемията ще затихне, кризата ще отмине, а животът ще продължи да се ражда и някой трябва да е там, за да го поеме в нежните си и опитни ръце. От своя 50-годишен професионален опит аз знам, че вие ще сте там в помощ на бъдещите майки и техните новородени деца!

От името на екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и от свое име ви поздравявам по случай 5 май – Международния ден на акушерката.

ИСКРЕНО ВАШ,                                                                                                                ПРОФ. Д-Р АТАНАС ЩЕРЕВ

На снимката: главната акушерка на болницата Лидия Тодорова, главната акушерка на медицинския център Красимира Радева, както и старшите акушерки по отделения Кристиaна Угринска, Сашка Цветанова и Теодора Евстатиева.

Новини