Новини

 • Изследвайте сега вашия яйчников резерв

  Изследвайте сега вашия яйчников резерв

  Научете какъв е вашия яйчников резерв. Запишете се за ултразвуков преглед при водещ специалист от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и за кръвен тест за яйчников резерв на екслузивната цената от 33,33 лв. Разберете какво е вашето репродуктивно здраве в пет прости стъпки:

  Прочетете повече

 • Феталната морфология – важна за лекаря и за бъдещите родители

  Феталната морфология – важна за лекаря и за бъдещите родители

  Между 19 и 23 гестационна седмица е времето за втория много важен преглед при специалист по фетална медицина – същинската фетална морфолоия, която представлява подробен ултразвуков преглед на развитието на бебчето. Всички органи на плода вече са се оформили и могат да бъдат прегледани, бебчето се измерва, а родителите му могат да разберат и една от най-трепетно чаканите новини – дали чакат момченце или момиченце.

  Прочетете повече

 • 5 причини да се замислиш „Колко яйцеклетки ми остават“

  5 причини да се замислиш „Колко яйцеклетки ми остават“

  Изтеглете нашата специализирана брошура, в която ще научите какво е яйчниковият резерв, как той се изследва и как може да разберете колко яйцеклетки ви остават.

  Прочетете повече

 • 17-20 седмица от бременността – време е за трета среща с акушер-гинеколога

  17-20 седмица от бременността – време е за трета среща с акушер-гинеколога

  Между 17 и 20 г. с. е време за третата среща с проследяващия състоянието на бъдещата майка акушер-гинеколог. С нея започва и поредицата от прегледи, по време на които чрез ултразвукова диагностика ще се измерват основни структури на плода, като се проследява как той нараства и се развива. Всеки път ще се оценява как бъдещото бебче расте и дали развитието му отговаря на гестационната възраст. Допълнително ще се оценяват и феталните движения и активност, на регулярен преглед подлежат и позицията на плацентата и пъпната връв.

  Прочетете повече

 • Видеовизитка на д-р Мариян Александров

  Видеовизитка на д-р Мариян Александров

  Вижте видоевизитка на завеждащия родилното ни отделение д-р Мариян Александров. За двойките с репродуктивни проблеми, бъдещите майки и всички свои пациенти той е опора, надежда и упоритост, облечени във ведро отношение и неповторимо чувство за хумор. Но зад експерта се крие човек като всеки друг, със своите радости, слабости и стремежи.

  Прочетете повече

 • Бременност от 13 до 16 седмица – какви прегледи и изследвания са необходими

  Бременност от 13 до 16 седмица – какви прегледи и изследвания са необходими

  Продължаваме нашата поредица, в която ви запознаваме с нужните прегледи и изследвания при едно надлежно проследяване на бременността. След 13 г.с. започва втория триместър на бременността.

  Прочетете повече

 • Доц. Николай Доганов: Рискът при вагинален достъп е 10 пъти по-малък в сравнение с откритата коремна хирургия

  Доц. Николай Доганов: Рискът при вагинален достъп е 10 пъти по-малък в сравнение с откритата коремна хирургия

  През март 2017 г. към екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се присъедини доц. Николай Доганов – акушер-гинеколог с дългогодишен опит и безспорни постижения, фокусирани в областта на оперативната гинекология. От 27 юли той стартира прегледи по график в болницата – всеки четвъртък след предварително записан час.

  Прочетете повече

 • Биохимичен скрининг – първият важен "изпит" през бременността

  Биохимичен скрининг – първият важен "изпит" през бременността

  Между 11 и 13 г. с. бременната и нейното бебче се изправят пред първия изключително важен и специализиран преглед, който показва как са се справили заедно до момента – първи триместър скрининг тест или както също е познат: биохимичен скрининг. Препоръчително е той да се извърши от квалифициран специалист по фетална медицина, тъй е един от най-чувствителните тестове за определяне на риска на плода за тризомия 21 (синдром на Даун), тризомия 18 (синдром на Едуардс) и тризомия 13 (синдром на Патау) както при едноплодна, така и при двуплодна бременност.

  Прочетете повече

 • Биолог Боряна Петкова и ембриолог Иван Бочев участваха в Международния симпозиум по имунология на репродукцията

  Биолог Боряна Петкова и ембриолог Иван Бочев участваха в Международния симпозиум по имунология на репродукцията

  Биолог Боряна Петкова от андрологичната лаборатория и ембриолог д-р Иван Бочев от инвитро лабораторията на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ взеха участие в 15-ия Международен симпозиум по имунология на репродукцията, който се проведе през юни във Варна. Те се включиха и в постерната сесия, част от научната програма на събитието.

  Прочетете повече

 • Първи триместър: От ембрион към плод

  Първи триместър: От ембрион към плод

  През 8 г. с. малкият живот вече е около 22–24 мм дълъг. В околоплодния мехур от трите слоя на ембриона се оформя бъдещото бебче. След 9 г. с. специалистите, които проследяват бременността, вече говорят за плод и при всеки следващ преглед вниманието им се фокусира както върху здравето на бъдещата майка, така и върху развитието на плода.

  Прочетете повече