Новини

 • Селектирането на най-добрите ембриони – Свещеният Граал на инвитро лабораторията

  Селектирането на най-добрите ембриони – Свещеният Граал на инвитро лабораторията

  В началото на месец ноември във Франция се проведе най-големият кампус на Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология, посветен изцяло на работата в инвитро лабораторията. В събитието, провело се под името „Свещеният Граал при оценката на гамети и ембриони“, се включиха ръководителят на инвитро лабораторията и андрологичния сектор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ д-р Таня Милачич и ембриолог Ирена Антонова.

  Прочетете повече

 • Как се анализира яйцеклетка?

  Как се анализира яйцеклетка?

  Оценката на делителното вретено, разположението му в яйцеклетката, ако то е налично в нея, плътността на белтъци и други структури в обвивката й са изключително важни, тъй като именно те определят имплантационния потенциал на бъдещия ембрион.

  Прочетете повече

 • Репортаж за XII Софийски симпозиум

  Репортаж за XII Софийски симпозиум

  Гледайте специалния ни репортаж от най-успешното издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина, който се проведе на 2 и 3 ноември в хотел Маринела. Докоснете се до магията на репродуктивните технологии, качественото акушерство и гинекологията, оперативната гинекология и квалифицираната акушерска грижа, в които в рамките на два дни се потопиха над 300 участници от България и чужбина.

  Прочетете повече

 • Д-р Таня Тимева защити професура

  Д-р Таня Тимева защити професура

  Днес посрещаме нов професор в екипа ни! Един от най-обичаните ни лекари - д-р Таня Тимева, получи своята заслужена професорска титла към Русенския университет.

  Прочетете повече

 • Видеовизитка на доц. Петя Андреева

  Видеовизитка на доц. Петя Андреева

  Когато изречем името на доц. Петя Андреева нейните пациенти се сещат за сериозен професионализъм, висока квалификация и безупречно внимание към детайлите. Това, с което стотици семейства и жени обаче ще я помнят цял живот е, че тя се е борила успешно с тях по пътя към мечтаната рожба или им е помогнала при разрешаването на сложен репродуктивен или гинекологичен проблем. Представяме ви емоционалната видео визитка на прекрасната доц. Андреева

  Прочетете повече

 • Повече от 400 делегати откриха тайните на женското и семейното здраве на XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  Повече от 400 делегати откриха тайните на женското и семейното здраве на XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  В рамките на научния форум бяха изнесени 38 лекции и презентации с научна и практическа насоченост от 11 чуждестранни и 27 български лектори. В програмата взеха участие представители на водещи лечебни заведения и университети от България, както и международно признати лекари и учени от Германия, Великобритания, Италия, Франция, Белгия и Израел.

  Прочетете повече

 • Четири пациентки оперира проф. Инго фон Леферн в България

  Четири пациентки оперира проф. Инго фон Леферн в България

  Четири пациентки бяха оперирани от екип на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ в лицето на д-р Иван Димитров и д-р Надя Магунска и немския хирург проф. д-р Инго фон Леферн по време на първата му визита в България. Директорът на Албертинските гинекологични клиники и на Клиниката по акушерство и гинекология на Албертинската болница в Хамбург беше гост на българските си колеги на 24 и 25 октомври.

  Прочетете повече

 • Ембр. д-р Таня Милачич и проф. Атанас Щерев съавтори в престижна книга по АРТ

  Ембр. д-р Таня Милачич и проф. Атанас Щерев съавтори в престижна книга по АРТ

  Двама представители на екипа ни са съавтори в престижна книга на тема „Практически проблеми в асистираното зачеване“, публикувана от издателството на Университета в Кембридж (Cambridge University Press) и под редакцията на проф. Инг Чеонг от Университета в Саутхемптън. Ембр. д-р Таня Милачич и проф. Атанас Щерев са автори на глава 35, озаглавена „Когато оплождането се провали“.

  Прочетете повече

 • Д-р Мария Юнакова вече е доцент

  Д-р Мария Юнакова вече е доцент

  Щастливи и горди сме да посрещнем новия доцент в екипа ни! Д-р Мария Юнакова се хабилитира и вече е доцент към Варненския медицински университет. Успешно защитената доцентура е закономерна стъпка напред в кариерата на доц. Юнакова, основана на упорит труд, прецизност към детайлите и професионален перфекционизъм. Когато към тези качества се добави любовта и отдадеността към професията и топлината и вниманието към пациентите, се получава един прекрасен лекар. Да поздравим доц. Мария Юнакова и да пожелаем да продължи да създава радост!

  Прочетете повече

 • Проф. Инго фон Леферн гостува в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Проф. Инго фон Леферн гостува в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  На 24 и 25 октомври Медицински комплекс „Д-р Щерев“, в сътрудничество с Института по репродуктивно здраве, е домакин на проф. Инго фон Леферн, директор на Албертинските гинекологични клиники и на Клиниката по акушерство и гинекология на Албертинската болница в Хамбург.

  Прочетете повече