Новини

 • 99 жени преминаха безплатна профилактика във Видин, от тях близо 30 са за допълнително лечение и наблюдение

  99 жени преминаха безплатна профилактика във Видин, от тях близо 30 са за допълнително лечение и наблюдение

  Оперативният гинеколог Д-р Иван Димитров и д-р Мария Аноар от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ направиха безплатна онкогинекологична профилактика на 99 жени във Видин. Прегледите включиха гиникологична консултация, ултразвукова диагностика, онкоцитонамазка и колпоскопия.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 28 юни до 4 юли

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 28 юни до 4 юли

  Скъпи приятели, През следващата седмица ви очакват много полезни и интересни инициативи. Във вторник можете да се присъедините към Ателието за ранно детско развитие, а в четвъртък да посетите Ден на отворените врати в родилно отделение на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. В събота (6 юли) ви очакваме на нашето плажно парти, за да се забавляваме заедно с много водни игри, слънчеви бани, вкусни почерпки и подаръци.

  Прочетете повече

 • Медицински комплекс „Д-р Щерев“ подкрепя кампанията „Направи го сега“

  Медицински комплекс „Д-р Щерев“ подкрепя кампанията „Направи го сега“

  Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се включи в кампанията „Направи го сега“, която цели да насърчи по-ранното раждане при двойките и семействата, които обмислят отлагане на създаването на потомство. Репродуктивните специалисти в болницата всекидневно се сблъскват с усложненията при зачеването, износването и раждането, до които отлагането на бебето води. ДНК ще поеме издръжката за първата година от раждането на 20 бебета, които ще получат „ДНК пакет“. Благодарение на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ към него ще бъде включен и педиатричен пакет за една календарна година.

  Прочетете повече

 • Покана за плажно парти

  Покана за плажно парти

  Заповядайте на второто издание на забавното ни плажно парти на 6 юли (събота) от 11 часа. Едновременно с купона в плажната зона на открито, в закрития басейн на нашия Аква сектор (ниво сутерен) ще текат безплатни занимания и забавления. От 11:00 до 14:00 часа басейнът е отворен за всички – малки и големи. През останалото време ще текат безплатни групи по плуване за деца над 3-годишна възраст

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 21 до 27 юни

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 21 до 27 юни

  Бързаме да съобщим, че сме в разгара на организирането на второто издание на страхотното ни плажно парти. И ако за някои плаж, град и медицински комплекс са несъвместими понятия, за нас не е така. След броени дни очаквайте подробности кога ще ви чакаме с бански, добро настроение и желание за слънчеви забавления. А междувременно ето какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ през следващата седмица...

  Прочетете повече

 • Лекари от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ отстраниха 12-килограмов яйчников тумор

  Лекари от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ отстраниха 12-килограмов яйчников тумор

  Лекари от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ отстраниха 12-килограмов яйчников тумор с диаметър 40 см и запазиха репродуктивните органи на пациентката. Жената е на 41 години и не е раждала. Операцията продължи 1 час и 30 минути, а последващият престой в реанимационния блок на болницата е 24 часа. Пациентката е раздвижена от медицинския екип и преместена в болничния стационар в добро общо състояние.

  Прочетете повече

 • Кои са летните вируси и как да предпазите децата

  Кои са летните вируси и как да предпазите децата

  Когато планират семейната почивка, повечето майки се притесняват дали техните бебета и малки деца няма да се заразят с летен вирус и ако това се случи, как да реагират. Най-добрата превенция на летните вируси, особено по време на почивка, е предварителната консултация с личния лекар на детето, обяснява д-р Милка Дикова, педиатър в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. „Той е запознат с общото състояние и може да даде съвети, които да помогнат детето да не се заради“, коментира още д-р Дикова. По думите ѝ, профилактиката се състои и в добра лична хигиена – на ръцете и на храненето, и избягване на места за обществено хранене.

  Прочетете повече

 • Наши специалисти с публикация в най-престижното европейско издание за болнична фармация

  Наши специалисти с публикация в най-престижното европейско издание за болнична фармация

  Клиничният магистър-фармацевт към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ Светослав Стоев, който е и докторант към Медицински университет-София, и научният му консултант проф. Таня Тимева, ръководител на Сектора по асистирана репродукция, публикуваха важни резултати от екипно проучване в престижното издание Европейски журнал за болнична фармация (European Journal of Hospital Pharmacy). Проведеният анализ на клиничен опит касае различни подходи за контролирана овариална стимулация в контекста на асистираните репродуктивни технологии при лечение на стерилитет от различен произход, като акцентът е върху тяхната безопасност и ефективност.

  Прочетете повече

 • Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се включи в инициативата „Един ден в професията“

  Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се включи в инициативата „Един ден в професията“

  Екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ взе участие в инициативата „Един ден в професията“, която дава възможност на ученици, насочили се към висше образование в сферата на медицината, да се докоснат до работата на лекарите, ембриолозите, биолозите и фармацевтите в болницата. Посещението даде възможност на единадесетокласници от столични гимназии да разберат какво е да си лекар, как можеш да избереш специалността, в която да се развиваш, какви са възможностите за реализация, както и плюсовете и минусите на лекарската професия.

  Прочетете повече

 • Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 14 до 20 юни

  Какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от 14 до 20 юни

  В неделя (16 юни) в болницата ще се състои безплатна практическа лекция на тема „Първи грижи за новороденото у дома“. Вяра Николина е опитен лектор, който ще ви въведе в първите най-важни моменти от грижата за вашето новородено бебче.

  Прочетете повече