Новини

 • Вече доцент е ръководителят на сектора по фетална медицина д-р Петя Чавеева

  Вече доцент е ръководителят на сектора по фетална медицина д-р Петя Чавеева

  Новата 2021-а година започва с повече от добра новина за Сектора по фетална медицина на Медицински комплекс "Д-р Щерев". Ръководителят на това ключово за проследяване на бременности звено д-р Петя Чавеева е вече доцент към Медицински университет-Плевен.

  Прочетете повече

 • Екипът ни се включи в националния регистър на донорите на стволови клетки. Направи го и ти!

  Екипът ни се включи в националния регистър на донорите на стволови клетки. Направи го и ти!

  Преди Коледа стартира кампания за набиране на хора, които да се включат в националния регистър за донори на костен мозък и периферни стволови клетки и които при нужда да бъдат поканени да станат реални дарители. Към момента регистрираните доброволни донори в Българския регистър за донори на костен мозък и периферни стволови клетки са само 2500. Част от екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ веднага се отзова и така помогнахме националният регистър да разполага с повече потенциални донори.

  Прочетете повече

 • Светило в обезболяването оглави анестезиологичния сектор на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Светило в обезболяването оглави анестезиологичния сектор на Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Медицински комплекс "Д-р Щерев" винаги се е стремял да е символ на качествено здравеопазване, иновации и грижа за пациентите. Един от ключовите аспекти за това са кадрите на болницата. Поради това с гордост съобщаваме, че едно от светилата в анестезиологията в България - проф. Силви Георгиев - оглави сектора по анестезиология и интензивно лечение (ОАИЛ) на болницата.

  Прочетете повече

 • Честит празник на акушерките!

  Честит празник на акушерките!

  В Медицински комплекс "Д-р Щерев" сме възприели традицията да празнуваме Бабинден по стар стил, на 21 януари. Но това не означава, че и днес, на 8 януари, няма да се възползваме от възможността да благодарим на тези, които първи поемат новия живот в ръцете си и най-вече на онези отдадени на майките и бебетата жени, които срещате в отделенията и кабинетите на болницата - акушерките.

  Прочетете повече

 • Д-р Милена Доленска започва прегледи по график в центъра ни на ул. "Ами Буе"

  Д-р Милена Доленска започва прегледи по график в центъра ни на ул. "Ами Буе"

  С радост съобщаваме, че към екипа на Медицински център "Репродуктивно здраве Д-р Щерев" се присъединява добре познатата д-р Милена Доленска, акушер-гинеколог. Тя завърши своята специализация в Медицински комплекс "Д-р Щерев" и вече е част от екипа ни от специалисти.

  Прочетете повече

 • Екипът ни премина през първата фаза на ваксинацията срещу COVID-19

  Екипът ни премина през първата фаза на ваксинацията срещу COVID-19

  Възможността за ваксиниране срещу COVID-19 беше приета повече от ентусиазирано от всички, работещи на първа линия и имащи възможност чисто обективно да се включат в първата фаза на тази кампания. В Медицински комплекс "Д-р Щерев" тя приключи за два дни и сме щастливи да съобщим, че обхвана лекари, ембриолози, биолози и представители на всички екипи на болницата.

  Прочетете повече

 • Знаете ли, че… Над 10% от бебетата на 2020-а празнуват днес и утре!

  Знаете ли, че… Над 10% от бебетата на 2020-а празнуват днес и утре!

  На 6 и 7 януари православната църква отбелязва два от големите християнски празници – Богоявление или Йордановден и Ивановден. А знаете ли, че над 10% от бебетата, родени в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ през 2020 г. празнуват своя първи имен ден на 6 или 7 януари?

  Прочетете повече

 • Нова тикет система намалява чакането пред лабораторията

  Нова тикет система намалява чакането пред лабораторията

  Съвременната медицина и точната диагностика са немислими без лабораторни тестове. Точно за тяхното извършване обаче често изчакването е най-голямо. За да отговорим на честите сигнали на пациентите за дълго чакане и объркан ред, в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ беше въведена нова тикет система, която да управлява реда пред клиничната лаборатория.

  Прочетете повече

 • Изпратихме 2020-а със София, посрещнахме 2021-а с...

  Изпратихме 2020-а със София, посрещнахме 2021-а с...

  Броени минути след началото на Новата 2021-а година екипът ни посрещна Георги. Малкият мъж вече отсрамва със завидната височина от 51 см по-силната част от човечеството.

  Прочетете повече

 • За край на годината: Хубава новина!

  За край на годината: Хубава новина!

  С хубава новина от екипа на болницата приключваме 2020-а година. Любослава Вълкова, ембриолог в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от повече от 17 години, защити докторска дисертация на тема "Оценка и оптимизиране на витрификацията при човешки предимплантационни ембриони и яйцеклетки".

  Прочетете повече