Новини

 • С официална заповед се възстановяват дейностите по АРТ

  С официална заповед се възстановяват дейностите по АРТ

  След серия от критични експертни коментари през изминалата седмица по повод забраната за извършване на дейности по асистирана репродукция, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде нова заповед, с която диагностиката и лечението на инфертилитет се възстановяват.

  Прочетете повече

 • Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве: Асистираната репродукция не бива да се спира

  Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве: Асистираната репродукция не бива да се спира

  Процедурите по асистирана репродукция трябва да продължат да се извършват при спазване на всички противоепидемиологични предпазни мерки за ограничаване разпространението на заразата от COVID-19.

  Прочетете повече

 • Педиатричният ни кабинет отваря на 27 април

  Педиатричният ни кабинет отваря на 27 април

  На 27 април педиатричният кабинет на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ отново отваря врати за най-малките си пациенти. Графикът на любимия на малчуганите д-р Иван Стаменов е вече наличен за записване на час на телефон 02 920 0901 всеки делничен ден от 10:00 до 16:00 часа.

  Прочетете повече

 • Д-р Коновалова отново с график, часове се записват по телефона!

  Д-р Коновалова отново с график, часове се записват по телефона!

  След кратко отсъствие любимият акушер-гинеколог на хиляди жени д-р Мария Коновалова отново възстановява работата си с пациенти по график, но вече на нова локация. Тя стартира прегледите на 27 април (понеделник) в наскоро разкрития Медицински център „Репродуктивно здраве – Д-р Щерев“. Центърът се намира на ул. „Ами Буе“ №54.

  Прочетете повече

 • Нова заповед на здравния министър регламентира дейностите по АРТ

  Нова заповед на здравния министър регламентира дейностите по АРТ

  Съгласно заповедта на министъра се преустановяват всички дейности по асистирана репродукция, с изключение на новите процедури по хормонална стимулация на пациентки над 39 години, при пациентки с Анти-мюлеров хормон със стойности под 1 ng/ml, както и при пациенти, на които предстоят химио- или лъчетерапия.

  Прочетете повече

 • Възстановяват се женските консултации, поетапно – плановите операции

  Възстановяват се женските консултации, поетапно – плановите операции

  Със заповед на министъра на здравеопазването от 21 април се възстановява дейността на женските консултации. Посещенията при акушер-гинеколог се извършват след предварително записан час с цел предотвратяване струпването на пациенти пред лекарските кабинети.

  Прочетете повече

 • Препоръки за безопасност при прием в родилно отделение

  Препоръки за безопасност при прием в родилно отделение

  На пациентките се препоръчва да приготвят само най-необходимите вещи в малка чанта – хигиенни принадлежности, бельо за целия период на престоя, телефон със зарядно. Напомня се на родилките да не внасят в багажа си храна, както и дрехи, хавлии и друг текстил, които няма да са необходими по време на престоя им.

  Прочетете повече

 • Работно време в празничните дни

  Работно време в празничните дни

  Дори в празничните дни можете да запишете час за акушер-гинеколог, детски сърдечни тонове, андролог или ендокринолог през нашия интернет сайт. Можете да ни пишете лично съобщение до официалната Фейсбук страница, където също можете да запишете час за акушер-гинеколог или запис на детски сърдечни тонове.

  Прочетете повече

 • COVID-19: Въпроси и отговори

  COVID-19: Въпроси и отговори

  Американското дружество за репродуктивна медицина и Професионалната група за ментално здраве разпространиха сред репродуктивните специалисти по света серия от въпроси и отговори, които вълнуват пациентите с репродуктивни проблеми в глобален мащаб. Представяме ви част от тях, защото могат да са от полза и на българските двойки, доверили на експертите мечтата си за бебе.

  Прочетете повече

 • Контактният център с нови часове за обслужване на пациенти

  Контактният център с нови часове за обслужване на пациенти

  От 10:00 до 16:00 часа от понеделник до петък – това е работното време на контактния център, което се въвежда считано от днес (10 април) до края на извънредните епидемиологични мерки в страната. Целта на промяната е да се осигури по-високо ниво на безопасност на екипа на болницата, като същевременно с това продължи качественото обслужване на пациенти.

  Прочетете повече