44 бебета се родиха в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от началото на извънредното положение

44 извънредни бебета44 са бебетата, родени в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от началото на извънредното положение, обявено в страната на 13 март във връзка с разпространението на коронавирус COVID-19. 24 са малките момченца, а 20 - момиченцата, зарадвали родителите с появата си. И в момента родилното отделение на болницата работи на пълни обороти, като се очаква на днешния празник на болницата Благовещение още новородени да поемат първи дъх в ръцете на специалистите на Медицински комплекс "Д-р Щерев".

Благовещение е празник на благата вест и ден, в който екипът на болницата отбелязва радостта от появата на "своите" деца - заченатите чрез асистирана репродукция и/или родените в клиниката. С всяка година тези малки поводи за радост се увеличават, като само през 2019 г. в родилното ни отделение се появиха над 1500 бебчета. Децата на екипа са вече хиляди, а най-големите, родени благодарение на екипа на Медицински комплекс "Д-р Щерев", са млади успешни хора, с които много се гордеем.

Всяка година на 25 март в болницата се събират за голямо тържество стотици деца и техните близки - всички те част от голямото семейство на Медицински комплекс "Д-р Щерев". Тази година поради извънредната ситуация празникът беше отменен, но вярваме, че догодина на Благовещение децата, дошли да празнуваме заедно, ще са още повече. Защото радостта от новия живот побеждава всяка трудност - доказват го и тези 44 "извънредни" бебета, които изпълват сърцата ни с вяра в светлите дни, които предстоят пред всички нас.

Очаквайте обновена бройка на нашите "извънредни" бебета след края на извънредното положение в страната!

Новини