Новини

 • Значението на средиземноморската диета за фертилитета

  Значението на средиземноморската диета за фертилитета

  Периодично нашият ембриологичен и биологичен екип изготвя брошури с полезни съвети по материали от престижни научни издания за двойки, на които предстои процедура по асистирана репродукция. Материалите се поставят на специално място в чакалнята на инвитро сектора ни. Споделяме с вас съдържанието на първата брошура, която разглежда темата за значението на средиземноморската диета за фертилитета при жени с нормално тегло.

  Прочетете повече

 • Медицински комплекс "Д-р Щерев" участва на ProgressNEXT 2018

  Медицински комплекс "Д-р Щерев" участва на ProgressNEXT 2018

  Радваме се да споделим, че екипът на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ беше сред официалните поканени в тазгодишното издание на престижния форум за иновации и информационни технологии ProgressNEXT 2018 в Бостън. Никола Милачич, изпълнителен директор, и Иван Тодоров, маркетинг мениджър, представиха болницата ни събитието, в което взеха участие над хиляда специалисти от целия свят.

  Прочетете повече

 • Пункцията: Как фоликулите се превръщат в яйцеклетки?

  Пункцията: Как фоликулите се превръщат в яйцеклетки?

  Представяме ви третата статия от нашата поредица представяща всички стъпки и етапи, през които протича една инвитро процедура. В следващите редове ще прочетете стъпките, през които преминава пункцията на фоликули.

  Прочетете повече

 • Интервю на проф. Щерев за зората на инвитрото в България

  Интервю на проф. Щерев за зората на инвитрото в България

  В годината, в която отбелязваме 30-годишнината от първите раждания след успешни инвитро процедури в България, ви представяме интервю за здравния портал Puls.bg с проф. Атанас Щерев и неговия разказ за зората на приложението на методиката у нас.

  Прочетете повече

 • Лекарите с индивидуален подход при определяне на успешния стимулационен протокол при АРТ

  Лекарите с индивидуален подход при определяне на успешния стимулационен протокол при АРТ

  Целта на контролираната овариална хиперстимулация е да се пунктират между 8-15 зрели яйцеклетки с добро качество. Стремежът е да се предотврати изразен дискомфорт за жената и особено важно – овариален хиперстимулационен синдром (ОХСС), както и да се избегне недостатъчна стимулация и малък брой яйцеклетки.

  Прочетете повече

 • Снимки от Май Фест 2018

  Снимки от Май Фест 2018

  Благодарим ви, че споделихте с нас вчерашния празник на българската азбука и просвета! Aко желаете да се потопите в атмосферата на традиционния ни празник Май Фест, разгледайте снимките, уловили най-слънчевите моменти от вчерашния 24 май!

  Прочетете повече

 • Видеоклип за ендокринологичния ни екип

  Видеоклип за ендокринологичния ни екип

  Вижте повече във видеото "Хормоните на радостта", в което представяме работата на специалистите, грижещите се за хормоналния баланс на пациентите в Медицински комплекс "Д-р Щерев".

  Прочетете повече

 • Подготовка за инвитро процедура

  Подготовка за инвитро процедура

  Понякога единствената възможност за забременяване е чрез използване на инвитро методиката. В серия от статии ще ви представим всички етапи и процеси, през които преминава една процедура по асистирана репродукция. В следващите редове ще ви запознаем с подготвителните стъпки преди една инвитро процедура.

  Прочетете повече

 • Първо съобщение за XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  Първо съобщение за XII Софийски симпозиум по репродуктивна медицина

  На 02 и 03 ноември в хотел „Маринела“, София, ще се проведе дванадесетото издание на Софийския симпозиум по репродуктивна медицина. Събитието се организира от Института по репродуктивно здраве и Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

  Прочетете повече

 • Медицински комплекс "Д-р Щерев" получи нова акредитация от EBCOG

  Медицински комплекс "Д-р Щерев" получи нова акредитация от EBCOG

  Медицински комплекс „Д-р Щерев“ беше акредитиран за нови четири години от EBCOG (Европейския борд към Колежа по акушерство и гинекология). Болницата ни отново получи отлична оценка за максимално допустимия срок с право да обучава специализанти и младши лекари по акушерство и гинекология от цяла Европа.

  Прочетете повече