Новини

  • Проф. Щерев с награда в инициативата He’s the man на портала Dir.bg

    Проф. Щерев с награда в инициативата He’s the man на портала Dir.bg

    Горди сме да ви съобщим, че проф. Атанас Щерев получи награда в тазгодишното издание на инициативата He’s the man на водещия информационен портал Dir.bg. Пред водещия Деян Веселинов и гостите на Dir.bg професорът на революцията в IT света Мартин Вечев, бащата на ин витрото проф. Атанас Щерев, музикалният магьосник с вълшебна пръчица Найден Тодоров, най-превежданият и най-награждаваният съвременен български писател Георги Господинов, един от най-обичаните български актьори Малин Кръстев и един от най-успешните ни футболисти Димитър Бербатов разкриха какви са съкровените им и неписани правила за успех.

    Прочетете повече

  • Безплатни процедури за родилки за стягане на тазово дъно със специализиран стол EMSELLA BTL

    Безплатни процедури за родилки за стягане на тазово дъно със специализиран стол EMSELLA BTL

    Остават по-малко от два месеца да се възползвате от вашите безплатни процедури за стягане на тазовото дъно. До края на годината всички жени, родили в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, без значение от вида на раждане, могат да се възползват от една безплатна процедура на специализиран стол EMSELLA BTL (няма ограничение кога е било раждането при нас).

    Прочетете повече

  • Кинезитерапевтични методики за укрепване на тазовото дъно

    Кинезитерапевтични методики за укрепване на тазовото дъно

    Секторът по Физиотерапия и рехабилитация към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ предлага широк набор от методики, които да подпомогнат репродуктивното здраве на жената и мъжа. Предлагаме ви следващия текст, подготвен от нашите специалисти, по темата за Кинезитерапевтични методики за укрепване на тазовото дъно.

    Прочетете повече

  • Нова по-ниска цена на ERA тест за анализ на имплантационния прозорец

    Нова по-ниска цена на ERA тест за анализ на имплантационния прозорец

    Отделение по репродуктивна медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ има изградено вече близо десетгодишно успешно сътрудничество с международната лаборатория Igenomix (доскоро част от известния институт по репродуктивна медицина IVI Valencia). В края на месец октомври имахме посещение на мениджърския екип на лабораторията в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Нашите репродуктивни специалисти ембриолози постигнаха голям успех да договорят преференциална цена на ERA тест за анализ на т.нар. имплантационен прозорец за повишаване на успеха при предстояща инвитро процедура.

    Прочетете повече

  • Aнтистрес мануални терапии при емоционални проблеми и тревожност

    Aнтистрес мануални терапии при емоционални проблеми и тревожност

    Постигането на успех при проблемно забременяване много често изисква комплексен мултидисциплинарен подход с грижа от различни специалисти. Отделението по репродуктивна медицина в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се подпомага успешно от нашия Сектор по физиотерапия и рехабилитация. По този начин се увеличават шансовете за успех при лечение за забременяване на жени и двойки с различни видове инфертилитет чрез прилагане на широк набор от физиотерапевтични и кинезитерапевтични терапии от нашите водещи физиотерапевти. В следващите редове ще ви запознаем с възможностите на антистрес мануални терапии при емоционални проблеми и тревожност преди или в хода на лечение при проблемно забременяване. ​

    Прочетете повече

  • Есенна промоция на процедури за стягане на тазово дъно със специализиран стол EMSELLA BTL

    Есенна промоция на процедури за стягане на тазово дъно със специализиран стол EMSELLA BTL

    До края на годината предлагаме 60% отстъпка от единичната цена на процедура – новата цена е 45,00 лв. на процедура вместо сегашните 120,00 лв. на процедура. Можете да се възползвате и от допълнителни отстъпки при закупуване на пакети от 3, 6 и 9 процедури. Допълнителни всички жени, родили в Медицински комплекс „Д-р Щерев“, без значение от вида на раждане, могат да се възползват от една безплатна процедура на специализиран стол EMSELLA BTL (няма ограничение кога е било раждането при нас).

    Прочетете повече

  • Участие на нашите репродуктивни специалисти на международния годишен конгрес на Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология през лято 2022

    Участие на нашите репродуктивни специалисти на международния годишен конгрес на Европейската асоциация по човешка репродукция и ембриология през лято 2022

    Следващото участие, с което искаме да ви запознаем, е включването в международния конгрес на ESHRE (Европейското дружество по човешка репродукция и ембриология) на Ръководителя на IVF лаборатория и андрологична лаборатория в Медицински комплекс „Д-р Щерев” доц. Таня Милачич, дб и старши клиничен ембриолог Ирена Антонова.

    Прочетете повече

  • Нова среда в IVF лабораторията ни при инвитро процедури на жени в напреднала репродуктивна възраст

    Нова среда в IVF лабораторията ни при инвитро процедури на жени в напреднала репродуктивна възраст

    Ръководителят на IVF лаборатория и андрологична лаборатория в Медицински комплекс „Д-р Щерев” доц. Таня Милачич, дб и старши клиничен ембриолог и ръководител на лабораторията сектор криобиология Любослава Вълкова, дб се включиха в специализиран уъркшоп на компанията Irvine. На форума беше представена и нова разработена среда за жени над 37 години може да подобри качеството на ембрионите. Новата среда вече се прилага в Медицински комплекс “Д-р Щерев” от месец юни и специалистите ни отчитат подобрено развитие на ембрионите при пациентки в напреднала репродуктивна възраст. ​

    Прочетете повече

  • Физиотерапията и кинезитерапията като съпътстващи методи на лечение при ендометриоза

    Физиотерапията и кинезитерапията като съпътстващи методи на лечение при ендометриоза

    От месец ноември 2022 г. към Медицински комплекс „Д-р Щерев“ ще стартира своята работа специализиран „Ендометриоза център“ с мултидисциплинарен екип от специалисти, които да предоставят всеобхватни професионални грижи на пациентите, страдащи от това заболяване. Очаквайте в следващите седмици пълна информация за нашия „Ендометриоза център“ в нашите канали и на специална секция в нашата интернет страница www.shtetevhospital.com ​В тази статия ще ви запознаем накратко за ролята на физиотерапията и кинезитерапията като съпътстващи методи при лечението на ендометриоза.

    Прочетете повече

  • Хормонален инфертилитет

    Хормонален инфертилитет

    Продължаваме със серията от видеа и кратки статии за различните типове инфертилитет. След като вчера ви представихме видео с д-р Кристина Генкова за причините за проблемно забременяване с хормонален произход, в следващите редове ви запознаваме с кратка статия по темата, подготвена от нея.

    Прочетете повече