Новини

 • Какво предстои в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от 8 до 14 февруари

  Какво предстои в Медицински комплекс "Д-р Щерев" от 8 до 14 февруари

  Представяме ви информация какво предстои в Медицински комплекс „Д-р Щерев“ от днес до следващия четвъртък. За участие в изброените инициативи е нужно предварително записване чрез контактния ни център на тел. 02 920 09 01 или на регистратурата на болницата. Местата са ограничени.

  Прочетете повече

 • От запознанство в интернет до инвитро – връзката е интуицията

  От запознанство в интернет до инвитро – връзката е интуицията

  Припомняме ви историята на Виолета Маркова от Пловдив и нейния любим Илия Тодоров от София. Двамата се запознават, играейки популярна онлайн игра и само месец след това вече живеят под един покрив. Те много искат да имат дете, но желаната бременност не настъпва. Щастието им се усмихва и те печелят инвитро процедура и постигат така желаната бременност в Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Но пътят към щастието е изпълнен с премеждия.

  Прочетете повече

 • Успешният скрининг за рак на маточната шийка включва онкоцитонамазка и колпоскопия

  Успешният скрининг за рак на маточната шийка включва онкоцитонамазка и колпоскопия

  Колпоскопията представлява неинвазивен детайлен оглед на шийката на матката, влагалището и външните полови органи със специален микроскоп под увеличение до 40 пъти. PAP тестът, известен още като онкоцитонамазка, е микроскопско изследване на клетки от шийката на матката с цел ранно откриване и диагностициране на рак.

  Прочетете повече

 • Бабинден 2019

  Бабинден 2019

  И тази година изпълнихме традиционния Бабинденски ритуал. Най-заслужилата „баба“ от екипа ни, на която бяха умити ръцете тази година, беше проф. Атанас Щерев. Този символичен жест не беше случаен, защото през 2019 г. се навършват точно 50 години от първото раждане, което той е водил. Пожелаваме на проф. Щерев да бъде все така неуморен и всеотдаен учител на бъдещите специалисти, които помагат на малките съкровища да поемат своята първа глътка въздух!

  Прочетете повече

 • Видеовизитка на проф. Таня Тимева

  Видеовизитка на проф. Таня Тимева

  Тя е комбинация между желязна дисциплина, безупречен професионализъм, академичен дух, но най-вече човешка топлота и лично отношение към всеки неин пациент. Тя е помогнала на стотици и дори хиляди двойки да изпълнят мечтата си да бъдат родители. Тя е проф. Таня Тимева, ръководителя на Отделението по Асистирана репродукция на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Представяме ви нейната видоевизитка:

  Прочетете повече

 • Кампания за безплатна онкогинекологична профилактика

  Кампания за безплатна онкогинекологична профилактика

  Във връзка с Европейската седмица за борба с това социално значимо заболяване секторът по превантивна медицина на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ организира кампания по безплатна онкогинекологична профилактика. От 21 до 25 януари екип в състав д-р Иван Димитров, д-р Едвард Михайлович и д-р Мария Ануар ще извършат безплатни профилактични прегледи.

  Прочетете повече

 • Репортаж за партито на децата, родени след вътреутробни операции

  Репортаж за партито на децата, родени след вътреутробни операции

  За да отбележат Коледа, в болницата се събраха деца, родени след вътреутробни операции, извършени от д-р Петя Чавеева и екипа специалисти по фетална медицина. Медицински комплекс „Д-р Щерев“ приключи 2018 г. с щастлива статистика – 40 са вече дечицата, родени след животоспасяващи вътреутробни операции. Тези, които пребориха зимната виелица, се срещнаха със своята любима д-р Чавеева и с колегите й от Сектора по фетална медицина. Вижте как протече това изключително емоционално тържество.

  Прочетете повече

 • Видеоразходка в Родилното ни отделение

  Видеоразходка в Родилното ни отделение

  За онези от вас, които нямат търпение или време да се включат в Дните на отворените врати сме подготвили една интересна видео разходка в Родилното ни отделение с водещ прекрасната Евелина Павлова (www.radiofamily.bg). Гледайте видеото със звук и вижте всички важни стъпки, през които преминава една майка със своето бебе в нашия родилен дом.

  Прочетете повече

 • Бебето се случи между два континента

  Бебето се случи между два континента

  Припомнeте си по какъв забележителен начин стигнаха до успех в борбата за бебе Силвия и Джон Уайт – симпатично семейство, прекосило океана, за да осъществи мечтата си! Вижте какво сподели щастливата двойка след успешна процедура по асистирана репродукция в Медицински комплекс „Д-р Щерев“!

  Прочетете повече

 • Видео за научната дейност в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Видео за научната дейност в Медицински комплекс "Д-р Щерев"

  Вие знаете, че освен да помагаме на пациентите да сбъднат най-съкровените си мечти и да запазят здравето си, ние се стремим да развиваме все по-качествени медицински услуги на европейско. За да се реализира този стремеж, са нужни много неща, но най-вече желание за непрестанно и упорито учене. Защото науката е тази, която движи напредъка на акушерството и гинекологията, ембриологията и биологията, генетиката, ендокринологията, имунологията и всички дисциплини, имащи отношение към репродуктивното здраве на двойките, зачеването, износването и раждането на пухкави бебчета и здравето на цялото семейство.

  Прочетете повече