Новини

 • Видеовизитка на д-р Мария Юнакова

  Видеовизитка на д-р Мария Юнакова

  Съчетание на безупречен професионализъм, стриктен перфекционизъм, отдаденост на професията с топла човечност, хубаво чувство за хумор и способност за самокритика. Това е д-р Мария Юнакова – акушер-гинеколог и репродуктивен специалист, помогнал на стотици семейства да прегърнат своето мечтано бебе. Вижте нейната видеовизитка:

  Прочетете повече

 • Кога бременността преминава от втори в трети триместър

  Кога бременността преминава от втори в трети триместър

  През 26-ата г. с. бременността преминава от втори в третия триместър, а с увеличаването на месеците тялото на бъдещата майка се променя все по-осезаемо. Тя провежда рутинна консултация с проследяващия бременността акушер-гинеколог, който може да назначи стандартни изследвания, като например пълна кръвна картина, скорост на утаяване на еритроцитите, урина, кръвна захар, фактори на кръвосъсирването и други. С тези тестове се с.едят важни показатели за здравето на бъдещата майка и нейното бебче.

  Прочетете повече

 • Д-р Дикова: За да избегнете остеопороза – търсете ключа в детството

  Д-р Дикова: За да избегнете остеопороза – търсете ключа в детството

  Прочетете статията на нашия педиатър д-р Милка Дикова и научете какво е важно за храненето и двигателния режим, за да поставите здрава основа в правилното развитие на детската костна система.

  Прочетете повече

 • Изследвайте сега вашия яйчников резерв

  Изследвайте сега вашия яйчников резерв

  Научете какъв е вашия яйчников резерв. Запишете се за ултразвуков преглед при водещ специалист от Медицински комплекс „Д-р Щерев“ и за кръвен тест за яйчников резерв на екслузивната цената от 33,33 лв. Разберете какво е вашето репродуктивно здраве в пет прости стъпки:

  Прочетете повече

 • Феталната морфология – важна за лекаря и за бъдещите родители

  Феталната морфология – важна за лекаря и за бъдещите родители

  Между 19 и 23 гестационна седмица е времето за втория много важен преглед при специалист по фетална медицина – същинската фетална морфолоия, която представлява подробен ултразвуков преглед на развитието на бебчето. Всички органи на плода вече са се оформили и могат да бъдат прегледани, бебчето се измерва, а родителите му могат да разберат и една от най-трепетно чаканите новини – дали чакат момченце или момиченце.

  Прочетете повече

 • 5 причини да се замислиш „Колко яйцеклетки ми остават“

  5 причини да се замислиш „Колко яйцеклетки ми остават“

  Изтеглете нашата специализирана брошура, в която ще научите какво е яйчниковият резерв, как той се изследва и как може да разберете колко яйцеклетки ви остават.

  Прочетете повече

 • 17-20 седмица от бременността – време е за трета среща с акушер-гинеколога

  17-20 седмица от бременността – време е за трета среща с акушер-гинеколога

  Между 17 и 20 г. с. е време за третата среща с проследяващия състоянието на бъдещата майка акушер-гинеколог. С нея започва и поредицата от прегледи, по време на които чрез ултразвукова диагностика ще се измерват основни структури на плода, като се проследява как той нараства и се развива. Всеки път ще се оценява как бъдещото бебче расте и дали развитието му отговаря на гестационната възраст. Допълнително ще се оценяват и феталните движения и активност, на регулярен преглед подлежат и позицията на плацентата и пъпната връв.

  Прочетете повече

 • Видеовизитка на д-р Мариян Александров

  Видеовизитка на д-р Мариян Александров

  Вижте видоевизитка на завеждащия родилното ни отделение д-р Мариян Александров. За двойките с репродуктивни проблеми, бъдещите майки и всички свои пациенти той е опора, надежда и упоритост, облечени във ведро отношение и неповторимо чувство за хумор. Но зад експерта се крие човек като всеки друг, със своите радости, слабости и стремежи.

  Прочетете повече

 • Бременност от 13 до 16 седмица – какви прегледи и изследвания са необходими

  Бременност от 13 до 16 седмица – какви прегледи и изследвания са необходими

  Продължаваме нашата поредица, в която ви запознаваме с нужните прегледи и изследвания при едно надлежно проследяване на бременността. След 13 г.с. започва втория триместър на бременността.

  Прочетете повече

 • Доц. Николай Доганов: Рискът при вагинален достъп е 10 пъти по-малък в сравнение с откритата коремна хирургия

  Доц. Николай Доганов: Рискът при вагинален достъп е 10 пъти по-малък в сравнение с откритата коремна хирургия

  През март 2017 г. към екипа на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ се присъедини доц. Николай Доганов – акушер-гинеколог с дългогодишен опит и безспорни постижения, фокусирани в областта на оперативната гинекология. От 27 юли той стартира прегледи по график в болницата – всеки четвъртък след предварително записан час.

  Прочетете повече