Новини

 • Безплатна практическа лекция "Първи грижи за новороденото у дома"

  Безплатна практическа лекция "Първи грижи за новороденото у дома"

  На 25 февруари (неделя) от 11:00 ч. в заседателната зала на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ (мястото, където се провежда Училището ни за бъдещи родители) ще се проведе практическа лекция „Първи грижи за бебето у дома“.

  Прочетете повече

 • Диагностициране на мъжки инфертилитет

  Диагностициране на мъжки инфертилитет

  В предходна статия за безплодието при мъжа представихме основните диагнози, отнасящи се до т.нар. мъжки фактор при проблемно забременяване. В следващите редове ще ви запознаем какви са стъпките и възможностите за диагностициране на мъжки стерилитет.

  Прочетете повече

 • Нов урологичен екип

  Нов урологичен екип

  Горди сме да ви запознаем с новия специализиран екип в състава на Медицински комплекс „Д-р Щерев“. Представяме ви уролозите доц. Цветин Генадиев, д-р Кристиан Христов и д-р Даниел Гайдаров. Очаквайте скоро на интернет страницата ни подробна информация за графика и конкретните медицински дейности, които екипът от уролози ще извършва в помощ на мъжкото здраве.

  Прочетете повече

 • Курс за продължаващо обучение на акушерки

  Курс за продължаващо обучение на акушерки

  В седмицата от 12 до 16 февруари Медицински комплекс „Д-р Щерев“ беше домакин на курс за продължаващо обучение на акушерки. Обучител в курса е ак. Ан Ломакс от Факултета по акушерство и обществено здраве към University of Lancashire. В обучението взеха участие 12 акушерки от цялата страна в това число и две акушерки от нашия екип – ак. Надежда Маркова и ак. Яница Маринова. Курсът за продължаващо обучение обхвана период от 5 целодневни занятия с редуващи се теоретични и практически части.

  Прочетете повече

 • Видео: "Здраве за татковци" - представяне на андрологичния и семинологичния ни сектор

  Видео: "Здраве за татковци" - представяне на андрологичния и семинологичния ни сектор

  Всички знаем колко е важна мама за създаването на новия живот, но не бива да подценяваме и ролята на тате. Причините за проблемно забременяване най-често могат да се търсят поравно в двамата партньори. В Медицински комплекс „Д-р Щерев“ обръщаме сериозно внимание на репродуктивното здраве на бъдещите татковци. Затова решихме да направим специално видео за нашия андрологичен сектор и семинологичната ни лаборатория, в които нашите андролози и биолози-семинолози прилагат водещите методи и процедури за повлияване на т.нар. мъжки фактор при безплодие. Вижте кои са те от разказите на д-р Юрий Бъчваров и биолог Десислава Дюлгерова.

  Прочетете повече

 • Видове диагнози при безплодие при мъжа

  Видове диагнози при безплодие при мъжа

  Съвременната репродуктивна медицина показва, че половината от причините за безплодието при двойките се дължат на т.нар. мъжки фактор. Дали поради това, че в близкото минало репродуктивните проблеми при мъжете са били тема табу, или затова, че съвременните методи за диагностика и лечение много по-често са в състояние да потърсят и намерят причината при „Аполон“, е добре да знаем как се диагностицира мъжкият стерилитет и какви са основните заключения, които могат да се поставят на база на резултатите от спермалните анализи (спермограма).

  Прочетете повече

 • Кога е време да посетим репродуктивния специалист?

  Кога е време да посетим репродуктивния специалист?

  Въпреки налаганите с години разбирания, репродуктивните проблеми засягат в еднаква степен и жените, и мъжете. Обикновено в 40% от случаите проблемите са при жената, 40% - при мъжа, а при 20% той е комбиниран. В около 10% от случаите пък не се открива причина за ненастъпване на бременност при всяка от страните.

  Прочетете повече

 • Споделете ни Вашето мнение

  Споделете ни Вашето мнение

  Скъпи приятели, Благодарим Ви, че не забравяте да изразите признателността си към екипа ни! Помогнете ни да попълним секцията с мнения на пациенти на нашата интернет страница.

  Прочетете повече

 • Съвети при подготовка за забременяване и опити за зачеване

  Съвети при подготовка за забременяване и опити за зачеване

  Понякога създаването на нов живот се случва спонтанно и единствената лекарска намеса е по време на проследяването на бременността и успешното раждане на здраво и пухкаво бебче. Но ако то все не идва, това не означава непременно, че двойката има репродуктивен проблем. Понякога е нужно малко – като подготовка на организма за зачеване и следване на специални стъпки, които да доведат двойката до заветните две чертички. Вижте нашите съвети за подготовка и опити за зачеване...

  Прочетете повече

 • Доц. Таня Тимева беше отличена от Община Велинград

  Доц. Таня Тимева беше отличена от Община Велинград

  На Бабинден медицинският директор на Медицински комплекс „Д-р Щерев“ доц. Таня Тимева получи много специална награда от Община Велинград. Тя беше обявена за „Най-добър акушер-гинеколог за България и за Велинград за 2017 г.“. Доц. Тимева се включи в празника на акушерките и акушер-гинеколозите в града и поздрави всички присъстващи, сред които и много пациенти на нашата болница, носещи на ръце сбъднатите си мечти – своите така желани и чакани дечица.

  Прочетете повече