90% от инцидентите с деца могат да бъдат избегнати, ако сме подготвени и реагираме правилно

Narachnik_sait90 на сто от нараняванията на децата са предсказуеми и могат да бъдат избегнати, особено ако родителите са обучени какво да очакват и как да реагират правилно. При настъпването на инцидент обаче, обучените да оказват първа помощ намаляват последствията от собствените си наранявания с до 40%.

След проведени изследвания в редица европейски страни се доказва, че при оказана първа долекарска помощ от заобикалящите в рамките на първите няколко минути и навременната квалифицирана медицинска помощ до 15 минути след инцидент увеличава многократно шансовете за спасяване и възстановяване на пострадалите.

Това е и причината, ние от Медицински комплекс “Д-р Щерев” да подготвим за вас специализиран курс под формата на тематични лекции и разбира се практическа симулация, която да помогне на всеки родител ако трябва да реагира при опасна или животозастрашаваща за детето му ситуация.   

Обучението се осъществява от международно сертифицирани инструктори от Училище за първа помощ First Aid.  Те са преминали подготовка в България и Европа, участвайки в множество международни форуми за обмяна на опит, съобразно възприетите европейски стандарти за обучение.

Освен на специализираният ни курс, който стартира от 6 ноември и ще се проведе в три модула, можете да се възползвате и от специалните джобни наръчници, които са подготвили те.  Той съдържа 57 цветни карти и разбираеми насоки за третиране на 29 от най-често срещаните наранявания и състояния. Представени са 17 протокола в схематичен вид за лесно запомняне. Единствен такъв в България, наръчникът е изготвен по най-съвременните насоки за оказване на първа помощ.  Можете да поръчате вашият персонален наръчник веднага от тук.

Липсата на време, често е причина да отлагаме подобни крачки, но е важно да знаете, че ако умеете да оказвате първа помощ, може да спасите човешки живо. Той може да бъде вашия собствен или на вашето дете, майка, баща, брат, сестра, приятел, скъп човек или просто нечий живот, скъп за друг.

Най-добрият начин да се справите в критична ситуация е да сте подготвени, направете го като преминете курса ни. Можете да се запишете   на тел.: 02/ 920 09 01 или на регистратурата на Медицински комплекс „Д-р Щерев“! Местата са ограничени!




Новини