Честит празник на акушерките!

20210108 Бабинден 450х250В Медицински комплекс "Д-р Щерев" сме възприели традицията да празнуваме Бабинден по стар стил, на 21 януари. Но това не означава, че и днес, на 8 януари, няма да се възползваме от възможността да благодарим на тези, които първи поемат новия живот в ръцете си и най-вече на онези отдадени на майките и бебетата жени, които срещате в отделенията и кабинетите на болницата - акушерките.

2020-а година беше обявена от Световната здравна организация за година на акушерката и това трябва да ни напомня, че всеки ден трябва да е ден на почит към тази благородна професия и нейните представители.

Снимки от Бабинден 2019-а можете да видите ТУК.

В Медицински комплекс "Д-р Щерев" работят десетки акушерки. Те посрещат пациентите в кабинетите, подпомагат прегледите и манипулациите, участват в операциите и ражданията, а после се грижат за жените и бебчетата. Пред всички тях искаме да изразим своята почит и да им благодарим за грижите, старанието и топлотата, с която обгръщат всяка майка и нейното новородено, всяка притеснена пациентка, а при нужда и всеки загубил ума и дума от вълнение татко. Разбира се, няма да пропуснем и лекарите, благодарение на които новият живот се заражда, расте под сърцата на тръпнещите бъдещи майки и поема първа глътка въздух в родилните зали на болницата.

Бъдете здрави, скъпи колеги, и носете признателността и любовта на хилядите майки, родили в Медицински комплекс "Д-р Щерев", в сърцата си!

Новини